Pac 1 Direccion Marketing Uoc

Páginas: 6 (1401 palabras) Publicado: 13 de septiembre de 2011
Nom i cognoms de l'estudiant:

Prova d’avaluació continuada 1

Qüestions a treballar

1.
a) Definiu els conceptes de necessitat, desig i demanda en el cas dels electors dels partits polítics a Espanya.

Quan parlem de necessitat en matèria de Màrqueting fem referència a la sensació de carència, envers alguna cosa, que experimenta una persona.
Si apliquem això a l’ àmbit polític podemdir que la necessitat, pels electors dels partits polítics, és aquella sensació de carència (de solucions) que experimentem en situacions de la nostra vida quotidiana, com poden ser la pujada de preus, el treball, la sanitat...però on la prioritat és diferent per a cada individu. Es per això que cadascú es lliure per escollir aquell representant d’ aquell partit polític que li sembli potresoldre aquestes carències.
A Màrqueting la voluntat de satisfer una necessitat d’ una manera concreta constitueix el desig.
Quan parlem de política i fem referència al desig em de parlar de la manera en la qual volem que es resolguin les nostres necessitats, les nostres carències. Potser dos partits polítics ens proposen resoldre les mateixes situacions però només un d’ ells ho fa atenent els meusdesitjos, es a dir, de la manera que a mi m’ agradaria que ho fes.
Per posar un exemple, jo tinc la necessitat d’ augmentar el meu sou mantenint les 14 pagues. Un partit polític em promet fer-ho però prorratejant-me les pagues i l’ altre pujant el salari del conveni. Tot i que els dos partits assoliran l’ objectiu de satisfer la meva necessitat d’ augment de sou, només el segon podrà satisfer elmeu desig.
La demanda a Màrqueting es la voluntat de comprar un producte i la capacitat per adquirir-lo.
Si fem referència a la política, podem dir que la demanda es la voluntat que tenen les persones alhora de demanar allò que volen i necessiten al partits polítics, sempre prioritzant allò que per a un mateix és més necessari, ja que les necessitats humanes son sempre abundants.
Aquell partitque pugui cobrir aquella necessitat serà el demandat pels electors.

b) Definiu el concepte de mercat en el cas del màrqueting polític espanyol.

El mercat a Màrqueting fa referència al conjunt de persones i organitzacions que tenen una necessitat que han de satisfer amb un producte el qual desitgen i poden adquirir.
Si parlem de mercat a l’ àmbit polític em de fer referència al producte i alconsumidor polític.
M’ explico, a la política trobem el producte polític que es tota aquella campanya on cada partit ens ofereix solucions a les nostres necessitats; i el consumidor polític que som nosaltres mateixos, les persones que tenim una carència i demanem solucions per cobrir-la.
Per tant, em de dir que si existeix un producte el polític i un consumidor polític ja hi trobem un mercat.
Enaquest mercat s’ ofereixen solucions i propostes de millora per part dels diferents partits polítics, i el màrqueting ocupa un lloc important, ja que segons com es ven el producte decidirem quin es el partit que més satisfarà la meva necessitat i el meu desig.
Es per això que diem que no existeix la figura del venedor, perquè no ha de haver-hi una persona que ens vengui el producte si no que elproducte ja hi és i nosaltres decidim quin es el que s’adapta millor a les nostres necessitats; es a dir cada partit té els seus ideals i les seves estratègies (màrqueting) per atraure els seguidors i son aquestos qui decideixen la demanda.
Com a resum dir que el mercat polític es igual que el mercat en màrqueting; perquè existeix un producte com és el partit polític i un consumidor, que és elseguidor que té la necessitat, que li provoca el desig que aquesta es cobreixi com ell vol i que té la capacitat per adquirir-ho mitjançant el vot.

2. Consultant la pàgina web del PSOE, analitzeu els tres elements que conformen el producte (segons el màrqueting polític que apliquen), determinant la importància que li atorguen a cadascun d'ells.

El Partit Socialista Obrer Español (PSOE) basa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac Marketing I
  • Metodes pac 1 uoc
  • Pac 1 intervenció psicopedagògica uoc
  • PAC 1 orientació professional UOC
  • Pac 1 Uoc Planificacion Estrategica
  • Orientacio professional pac 1, uoc
  • PEC 1 FUNDAMENTOS DE MARKETING uoc
  • pac uoc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS