Pac 1 estratègies d'aprenentatge uoc

Páginas: 2 (369 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2011
En primer lloc l’acció es desenvolupa per tenir un conjunt de disposicions genètiques innates que ens permeten desenvolupar una sèrie de conductes i d’unes capacitats que es poden expressarmitjançant comportaments en qualsevol moment perquè s’han practicat, per via procedimental. Estem parlant de les capacitats i habilitats cognitives, respectivament.
Aquestes últimes, fan que s’executin elsprocediments que l’alumne cal que activi per aconseguir un objectiu concret. A l’escola s’ensenyen i s’apliquen molts tipus de procediments però amb característiques i índole ben contrària. Per exemple,per una banda, els procediments algorítmics, aquells rígids que permet les operacions que s’han d’efectuar i l’ordre en que s’han d’executar, és a dir, són tancats amb operacions prefixades, juntamentamb aquells procediments heurístics els quals són oberts i estant formats per operacions alternatives.
Ara bé, quan l’alumne, totes aquestes accions i procediments per aconseguir un aprenentatge,les realitza de forma conscient, aleshores ja podem dir que l’alumne està utilitzant una estratègia d’aprenentatge.
Una estratègia és un procés de presa de decisions, conscient i intencional. És adir, cal que l’alumne s’adoni del que està pensant en aquell moment, utilitzi la capacitat metacognitiva, i cal que realitzi una planificació, regulació i avaluació de tota l’activitat que està duent aterme.
També en una actuació estratègica, cal prendre decisions sobre quin coneixements utilitzar, l’alumne ha de tenir coneixement condicional o estratègic, és a dir ha de seleccionar, saber quan iper a què es adequat utilitzar els coneixements declaratius, procedimentals i actitudinals per aconseguir l’objectiu que vol aconseguir.
Però tot sota una construcció social ja que l’alumne es trobasota un marc social on interactua amb els adult, les accions estratègiques respon a una demanda d’aprenentatge, en un context concret, sota les indicacions d’una persona, etc. Podem afegir les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metodes pac 1 uoc
  • Pac 1 Direccion Marketing Uoc
  • Pac 1 intervenció psicopedagògica uoc
  • PAC 1 orientació professional UOC
  • Pac 1 Uoc Planificacion Estrategica
  • Orientacio professional pac 1, uoc
  • pac uoc
  • Pac 1 Regim juridic de la comunicació UOC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS