Pac.1 Geografia

Páginas: 5 (1079 palabras) Publicado: 25 de enero de 2013
PROVA D’AVALUACIÓ CONTÍNUA 1 (PAC1)

NOM I COGNOMS:

Títol de la PAC1: Marc ambiental de la Península Ibèrica i l’organització del territori a Espanya i Catalunya.

Unitats: 1 i 2
Data inici: 29-10-2012
Data final: 11-12-2012

Criteris d’avaluació:
APARTAT A: 5 preguntes curtes, que seran valorades amb 1 punt cadascuna.
APARTAT B: Dues fonts geogràfiques a triar-ne una, a partir dela qual cal respondre 4 qüestions. Cada pregunta serà valorada en 1,25 punts.

APARTAT A

Indiqueu el nom de les unitats de relleu que estan marcades en el mapa.

A: Sistema Central

B: Serralada Penibètica

C: Pirineus

D: Meseta Septentrional

E: Depressió del Guadalquivir

[pic] Image: http://estrabon.files.wordpress.com/2007/10/fisico.gif

Expliqueu breument:

Lescaracterístiques de la Meseta.

És la unitat central de relleu de la península Ibèrica. És un altiplà d'uns 210.000 km² d'extensió i d'uns 600 m d'altitud i està lleugerament inclinat cap a l'oceà Atlàntic fet que fa que els rius hi desemboquin.

La Meseta és dividida en dos pel Sistema Central. Així hi trobem la Meseta septentrional, envoltada pel nord-oest pel massis Galaic, al nord la serraladaCantàbrica, al nord-est i est la serralada Ibèrica i al sud el sistema Central, i a l'interior hi trobem la conca del Duero. I la Meseta meridional, dividida pels Montes de Toledo, una serralada que separa la conca del Tajo, al nord, i la conca del Guadiana, al sud, on queda delimitada per Sierra Morena.

El clima és de clima mediterrani continental, amb forts contrastos tèrmics entre dia i nit, ambhiverns molt freds i precipitacions escasses excepte les zones de muntanya.

Expliqueu per què és l’element que vertebra tot el relleu de la península ibèrica.

Perquè és el sistema més extens de tota la península, ocupa quasi la meitat del territori, es localitza al centre de la península i l'interior i al seu voltant hi trobem la resta d'unitats de relleu.

Enumereu breument:

Lescaracterístiques del clima mediterrani.

Les temperatures son suaus a l'hivern i relativament altes als estius, amb una amplitud tèrmica que supera els 15°. Les precipitacions són escasses, entre 400 i 700mm anuals, superiors en zones de muntanya. Aquestes es concentren més aviat a la primavera i a la tardor,on a vegades són torrencials augmentant el cabal dels rius i provocant inundacions. elsestius són molt secs.

Tres províncies amb aquest tipus de clima.

Illes Balears, València, Tarragona

Digueu:

Què és un municipi?

És la unitat bàsica de l'organització administrativa i territorial d'Espanya i Catalunya. És el nivell que permet més directament la participació dels ciutadans, mitjançant les eleccions locals on s'elegeix el consistori que governa l'Ajuntament que és lainstitució bàsica del poder local.

Quines són les competències dels ajuntaments?

L'ordenació del territori i l'urbanisme, la sanitat, els serveis socials, la cultura, l'esport, l'ensenyament, la salut pública i el medi ambient.

Digueu:

Què és l’efecte hivernacle?

És el procés pel qual l'atmosfera d'un planeta s'escalfa i permet l'entrada de radiació solar visible, però impedeix odificulta l'emissió a l'exterior.

Quines són les causes que han contribuït a accentuar l’efecte hivernacle?

Una de les causes és la desforestació dels boscos ja que desestabilitza els cicles de l¡oxigen i diòxid de carboni. I una altre és la contaminació de diòxid de carboni a l¡atmosfera procedent de la combustió d'energies fòssils que provoca una absorció més gran de les radiacions que emet laterra.

APARTAT B. Trieu una de les dues opcions

OPCIÓ A. Observeu la següent imatge i responeu les preguntes:

[pic]

Font: Wiquipèdia commons

A quin territori d’Espanya o Catalunya pot correspondre la següent imatge. Justifica la teva resposta.

Aquesta foto podria pertànyer a un dels nombrosos llacs que hi ha als cims alts de la serralada dels Pirineus. Podem observar que és un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1
  • Pac 1
  • PAC 1
  • Pac 1
  • PAC 1
  • PAC 1
  • Pac 1
  • PAC 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS