pac 1 intervenció uoc

Páginas: 8 (1951 palabras) Publicado: 2 de enero de 2014


ÍNDEX

1. INTRODUCCIÓ.
2. CAS JAN:
2.1 IDENTIFICACIÓ NECESSITATS EDUCATIVES EN L’ACCÉS A L’ED. INFANTIL.
2.2 DIFERÈNCIES DERIVADES DE LA REALITAT I LA PROBLEMÀTICA.
2.3 PROPOSTA D’ASSESSORAMENT PER AL PROFESSORAT (AJUTS I SUPORTS).

3. CAS CARLA:
3.1 IDENTIFICACIÓ NECESSITATS EDUCATIVES EN L’ACCÉS A L’ED. INFANTIL.
3.2 DIFERÈNCIES DERIVADES DE LA REALITAT I LA PROBLEMÀTICA.
3.3PROPOSTA D’ASSESSORAMENT PER AL PROFESSORAT (AJUTS I SUPORTS).


4. BIBLIOGRAFIA.
















1. INTRODUCCIÓ.
En aquesta primera activitat se’ns demana identificar i avaluar les necessitats educatives d’uns infants i tanmateix, l’elaboració d’una proposta d’assessorament. Tal i com diu Giné, C. al seu article: l’avaluació de les necessitats educatives especials delsalumnes: la necessària col·laboració dels mestres i psicopedagogs, hem de partir d’un enfocament interdisciplinari, cooperatiu i interactiu. Interactiu, fent referència a les relacions que en trèiem de tots els elements que intervenen en desenvolupament dels infants. Per una banda, el propi subjecte, amb el seu equip biològic base i la seva història personal i, per altra banda, els diversos contextos enels quals es desenvolupa com són: la família, escola i societat, essent els dos primers els de gran pes. Per tal de trobar els suports i ajuts més ajustats a les exigències dels diferents contextos on es desenvolupa. Cooperatiu, on tots els membres que intervenen tenen una responsabilitat en el procés del desenvolupament i la tasca no recau exclusivament a l’orientador psicopedagògic.Interdisciplinari, no sols es té en compte el Q.I estret de proves psicomètriques, com a l’enfocament tradicional, sinó que va més allà, s’ha de tenir present totes les dimensions de desenvolupament: capacitats intel·lectuals (dimensió I), conducta adaptativa (dimensió II), participació, interaccions i rol social (dimensió III), salut (dimensió IV) i context (dimensió V).
Després d’aquesta petita introducciópassaré a desenvolupar el procés de recollida i intent d’anàlisi de la informació dels dos casos que es descriuen.

2. CAS JAN
2.1
CAPACITATS INTEL·LECTUALS
CONDUCTA ADAPTATIVA
PARTICIPACIÓ, INTERACCIONS I ROL SOCIAL
SALUT
CONTEXT
- “Ritme lent”

- Nivell baix en relació a la intencionalitat comunicativa
- Nivell llenguatge expressiu reduït
- Dependència a la mare
- Demana atenciócontínuament tant a la mare com a la mestra

- No participació converses amb autonomia
- No hàbit d’escoltar
- Poca interacció amb els companys
- No agressivitat i conductes de defensar (no ego)

- Inseguretat motriu en motricitat grossa (saltar, equilibri...)
- Dificultat coordinació i precisió motricitat prima
- Bloqueig tasques
- Dificultat de respondre a les propostes
- Opacitatnormes


Després d’identificar les necessitats del Jan estretes d’unes observacions directes de la tutora de l’infant els primers dies d’escola i d’una entrevista amb la mare passaré ha establir relacions entre la realitat i la problemàtica presentada.

2.2
El Jan és un nen sobre protegit sobretot per la mare, per la resta de la família no ho coneixem, la qual cosa podríem interpretar queaquest fet ha pogut tenir un efecte empobridor pel desenvolupament de les rutines diàries, les quals donen seguretat i confiança als infants per poder anar tenint més autonomia i cura d’un mateix. Fites que la tutora n’ha vist mancança (atenció individualitzada constantment). Per altra banda, és un nen que sembla conèixer els seu propi cos i controlar els esfínters. Tot i que necessitaacompanyament.
Si tenim en compte la dimensió II del desenvolupament, podria aparèixer limitacions en dues habilitats: les habilitats comunicatives i la cura d’un mateix, en totes dues es pot interpretar que són degudes a la poca confiança que té el nen amb ell mateix, ja que la tutora en les seves observacions també destaca les conductes positives: menja sol, es desplaça autònomament, actiu a la demanda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Models d'orientacio i intervencio psicopedagogica, pac 1 uoc
  • Metodes pac 1 uoc
  • Pac 1 Direccion Marketing Uoc
  • PAC 1 orientació professional UOC
  • Pac 1 Uoc Planificacion Estrategica
  • Orientacio professional pac 1, uoc
  • Intervenció (Uoc)
  • pac uoc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS