PAC 1_Motivació

Páginas: 5 (1018 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2015
MOTIVACIÓ
PART I. Motius primaris i socials

El passat 14 d’octubre de 2012, l’expert en caiguda lliure i Salt Base austríac Felix Baumgartdner va realitzar un espectacular salt des de l’estratosfera de la terra, a més de 39 kilòmetres d’alçada, arribant a assolir una velocitat de 1166 km/hora. A través del següent enllaç pots accedir a un vídeo resum d’aquest salt:https://www.youtube.com/watch?v=FHtvDA0W34I
Un cop vist el vídeo, contesta a la següent pregunta:

1.1. Creus que el cas exposat al vídeo s’ajusta al model de jerarquia de necessitats postulat per Abraham Maslow? Hi observes algunes de les crítiques rebudes pel model? Raona la teva resposta.











1.2. Quin dels principals motius socials (afiliació, poder o assoliment es reflecteix al vídeo?






PART II. Conflictesmotivacionals
En el moment de prendre una decisió sovint ens trobem davant els denominats conflictes motivacionals. L'elecció de diferents alternatives suposa un cost d'oportunitat respecte a l'elecció entre diferents alternatives. Per a contestar a aquesta pregunta et demanem que et posis en la pell d’unes persones que es troben davant dels hipotètics conflictes motivacionals següents:
CAS 1: LaSara ha de decidir el lloc on passar les seves vacances d’estiu. Es debat entre anar a Filipines, país del qual li han parlat molt bé o tornar a visitar Indonèsia, on va anar l’any passat, i s’ho va passar d’allò més bé. Ambdós viatges tenen aproximadament el mateix preu, però ha de decidir el seu destí abans d’una setmana, ja que és el termini en el qual caduquen les ofertes de l’agència deviatges a on ha demanat pressupost.
CAS 2: El Jordi fa unes setmanes que té un terrible mal de queixals. Malgrat que sap que hauria d’anar al metge, té una por terrible al dentista, motiu pel qual esta valorant no anar a la visita que té programada per d’aquí un parell de dies, ja que no saps si s’estima més el mal que li provoca el propi mal de queixals, o passar la mala estona que sap que passaràsi va al dentista.
CAS 3: La Joana fa un any que es va separar d’en Pep, que actualment la truca sovint per quedar amb ella. Per una part, la Joana voldria quedar, ja que vol saber que tot li va bé a en Pep, però per altre banda ella està convençuda de que la relació està esgotada i té por de que pel fet de quedar amb ell, aquest entengui que hi ha alguna possibilitat de reprendre la relació, cosaque fa que dubti molt en quedar. En la darrera trucada, en Pep li ha proposat de quedar en una setmana, però la Joana dubta respecte a que fer.
CAS 4: En Lluís s’enfronta a una situació complexa. Porta tres anys treballant a una empresa de transports on es guanya bé la vida i que té molt a prop de casa seva. No obstant, acaba de finalitzar els estudis del grau de Psicologia a la UOC, i avui mateixha rebut una oferta per a fer unes pràctiques a l’hospital de la seva ciutat. Tot i que es tracta d’un treball pitjor remunerat i amb poques expectatives d’estabilitzar-se, es tracta d’una feina de psicòleg, amb la que sempre ha somniat. En Lluis disposa només de 24 hores per donar resposta a aquesta oferta.
2.1. Davant de quin tipus de conflicte motivacional es troba cada un dels casos del’enunciat? Raona la teva resposta.











2.2. Tenint en compte els postulats de Miller (proximitat de meta i gradients d’aproximació), quin serà l’ordre de resolució més probable d’aquests conflictes? Justifica la teva resposta.














Part III – Motivació extrínseca i intrínseca
En aquesta part de la PAC et demanem que dissenyis un qüestionari que serveixi per a avaluar la motivació tant enl’àmbit laboral com en relació a la principal activitat d’oci d’una persona del teu entorn. Has de plantejar l’avaluació de la motivació intrínseca, des del punt de vista de la teoria de flux, i de la motivació extrínseca. Per tal de fer-ho, et recomanem que visualitzis l’entrevista a Mihaly Csikzentmilhalyi, autor de la teoria de flux, continguda en el següent vídeo.


Per accedir al vídeo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Paco
  • paco
  • Paco
  • Paco
  • Paco
  • Paco
  • Paco
  • paco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS