Pac 1 Política I Societat

Páginas: 6 (1383 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2012
Activitat I.

Encara recent la multitudinària manifestació de l’11 de setembre a Catalunya, les reaccions polítiques que ha generat no paren de multiplicar-se. Sense entrar en valoracions subjectives sobre la mobilització, no hi ha dubte que es tracta d’una demanda que conté elements potencials de sobrecàrrega del sistema polític.

Amb els materials que es detallen a continuació, així comamb tot el que hagis llegit recentment en els mitjans de comunicació, contesta les següents preguntes:

a)

Completa l’esquema següent amb els principals elements que l'enfocament sistèmic proporciona per analitzar la situació generada arran de la manifestació de l’11 de setembre a Catalunya.


Resposta:

Entorn i conflictes INPUTS Processament per institucions iregles













b) Podem afirmar que el sistema polític ja ha donat respostes (outputs) a les reivindicacions inherents a la mobilització i que s’han generat els corresponents impactes (outcomes)? Si és així, quins han estat aquests outputs i outcomes? Raona la teva resposta.
b) Els materials de l’assignatura assenyalen que una de les limitacions delmodel rau en que conté implícita una concepció harmònica de la política. Dit d’altra manera, la teoria d’Easton sembla tendir a la perdurabilitat de tot sistema polític per obra d’un equilibri dinàmic ininterromput. Per exemple, el model té problemes per encaixar canvis profunds de sistema com els que s’han pogut donar a la “Primavera Àrab” (Tunísia o Egipte) o en processos de secessió nacional.Es demana, doncs, que :
a. plantegis possibles escenaris polítics derivats de la mobilització de l’11-S que suposin no un canvi en el sistema (adaptació del sistema per restablir l’equilibri) sinó un canvi de sistema, i
b. posis de manifest les dificultats de la teoria sistèmica per explicar-los.

És important que a l’hora de desenvolupar les preguntes anteriors facis un esforç deneutralitat valorativa i analitzis el cas en clau politològica, això és, amb pretensió de cientificitat. En aquest sentit, no s’admetran opinions personals poc fonamentades ni prejudicis ideològics que restin objectivitat a les respostes.




Resposta:

B.b)

No hi ha hagut una resposta per part del Govern central, el seu primer cap de llista i per tant, president del govern espanyol. Es més enles seves pròpies paraules i desprès de quedar amb el president de la Generalitat Artur Mas “No voy a dar más declaraciones sobre la manifestación”. En un principi si que la va tildar d’ algaravia però desprès ja no ha volgut comentar res més. Tot i hagi l’impacte (outcomes) ha existit, ja que Cospedal per exemple si ha parlat o Duran i Lleida o inclús el cap de la oposició Alfredo Pérez Rubalcaba.Hi ha generat un malestar en la política a Catalunya algunes de les seves paraules. També trobo que es un outcomes la gran indignació per part dels manifestans i la satisfacció o simplement passotisme per part dels altres que hi ha hagut aquests dies a través de les xarxes socials.

B.a i b)

Plantejo una secesió. Es a dir la independència absoluta de Catalunya envers l’Estat Espanyol.
Siaquesta manisfestació hagués anat (o encara podria anar, si ho comparem amb manifestacions duraderes en el temps que hi ha hagut en aquest país com per exemple les del “No a la guerra”) seguida d’altres i fós un moviment que el poble demanés i el govern català hi estigués d’acord, es faria un referèndum, el cual sortiria per majoria absoluta o gairebé absoluta (si ho comparem amb moviments com elde la “Primavera Àrab”, tal i com diu l’activitat, tan necessitats de canvis) i es crearia tot un nou estat autonòmic.

Això tindria diferents concecuències probablement a nivell nacional el canvi de passar a ser una autonomia dependent en moltes coses dels diferents ministeris del sistema central español a tenir una autonomia pròpia, derivaria en que la persona que estigués al poder hauria de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • U2 Territori I Societat 1
  • Interculturalitat I Educacio Pac 1-B
  • PAC 1 materials didáctics i curriculars
  • Pac 1 Fonaments I Evolució De La Multimèdia
  • CONSTITUCION POLITICA UNIDAD I 1
  • PAC 1 I
  • Pac 1 Politicas
  • El medi i la societat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS