PAC 1 PSICOLOGIA SOCIAL UOC. EL COM I EL PERQUÈ DE LA PSICOLOGIA SOCIAL

Páginas: 2 (467 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2013










Dintre de la Psicologia Social ens trobem en tres orientacions psicològiques distintes, les quals tracten d’explicar el mateix fenomen, que en el nostre cas son les actituds,però des de tres punts de vista diferents. Tot seguit, analitzaré cadascuna d’estes tres orientacions tinguent present l’ ubicació i l’origen de les actituds.
Per una banda, la Psicologia SocialPsicològica (PSP) pren els fenòmens socials i els individus com a unitat d’anàlisis i estudia, sobretot, la conducta social i l’impacte dels estímuls socials en els processos psicològics.L’experimentació és la metodologia que empra per dur a terme els seus estudis.
Des d’aquest punt de vista, l’entorn en el qual vivim, les conductes que observem a diari i les experiències prèvies afecten els nostresprocessos psicològics, els quals son la base per construir les nostres actituds i saber com reaccionar front a distentes situacions. La societat influeix directament en el desenvolupament de lapersona, tot i que aquest no naix com un tauler ras que a poc a poc li van sorgint aspreses. Tot el contrari, naixem amb unes característiques determinades, innates.
Per una altra banda, la PsicologiaSocial Sociológica (PSS) es centra en la interacció social i la dimensió social com a unitat d’anàlisi i estudia, sobretot, les característiques de la vida col·lectiva i la seua repercussió en laconfiguració social de les persones.
Segons aquesta orientació, les nostres actituds es creen a partir de la nostra interacció amb el món. No ens formem a partir del nostre entorn, sinó a partir de lamanera que ens relacionem amb ell. Al llarg de la nostra vida, les nostres actituds sofreixen canvis importants al temps que anem creixent com persones. No son les mateixes quan el nostre àmbit derelació es limita a l’entorn més pròxim que quan aquest s’expandeix. Passem de la imitació a la consolidació, fent pròpies cadascuna de les nostres actituds.
Finalment, la Psicologia Social...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El com i el perque de la Psicologia social
  • Pac 1 Psicologia Social Uoc (2012)
  • Pac 1 Psicologia Social Uoc
  • EL COM I EL PERQUÈ DE LA PSICOLOGIA SOCIAL
  • El com i el perquè de la Psicologia Social
  • El com i el perquè de la psicologia social
  • PAC1 Psicologia Social UOC
  • Psicologia Social Pac 4

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS