PAC 2. Metodes de Recerca

Páginas: 5 (1078 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2013
a) Tema d’estudi:
“La tutoria en l'ensenyament universitari i la contribució de les TIC para la seva millora”.

La següent recerca ens presenta els principals elements que pot tenir una tutoria universitària amb la incorporació de les TIC. Es descriuen aportacions teòriques però també reflexions a partir d’experiències de tutoria en base al projecte TICDUS amb l'organització d’unseminari presencial d’intercanvi d’experiències amb professors universitaris aportant vivències amb l’ús de les TIC a les seves tutories.
Aspectes que considero clau tractant-se d’un fenomen d'interès: importància rol tutor, re-configuració rol estudiant, tutoria síncrona asíncrona, incorporació tecnològica. “Un estudi d'una situació social amb la finalitat de millorar la qualitat de l'acció dinsde la mateixa” (J.Elliot,1981).
b) Problema d’investigació:
Es defineix un marc específic d'investigació, establint-se els paràmetres de la investigació reflexant el propòsit d'estudi indicant-se com una hipòtesis, ja que són plantejades diferents variables a l'hora de l'aplicació d'una nova tutoria.
c) Propòsit:
El propòsit d'estudi és clar, sent rellevant per als professionals, ambconeixements teòrics i pràctics que tenim fins ara aquesta recerca ens aporta contribucions que reforcen el fet que l'aplicació de les TIC a l'educació i en concret en aquest cas a l’àrea de tutoria millora el rendiment (objectiu general).
Trobo que aquest tipus d'estudi són necessaris, ja què ens trobem amb un problema real , molta gent no vol avançar. Objectius específics: dificultats a l’hora dela implementació d’una nova tutoria.
d) Preguntes d’investigació i hipòtesi:
Ús de preguntes explícites pel propòsit d'estudi on la resposta en aquesta investigació qualitativa és una possibilitat que pertany al nostre mode de pensar o sentir, i no a objectes en si mateix.
e) Metodologia
La població d'objecte d'estudi (estudiants-docents) queda clarament identificada. Referent a lateoria conceptual que fa de guia a l'estudi demostra que és metodològicament consistent, existeix un pla per a l'execució de l'estudi des del principi fins al final. La recol·lecció de dades es realitza d'una sèrie de guies didàctiques sobre diferents temàtiques d'interès relacionades amb les TIC posteriorment un debat virtual on es posa en comú tot el material registrat.
f) Anàlisi:
Elsresultats donen suport a les conclusions, però no donen lloc a ser interpretats de manera diferent. Els reptes tenen implícit la superació de les debilitats identificades, que regularment tenen un alt grau de complexitat pels actors involucrats o per la magnitud de l’estudi que es presenta. Amb la interpretació d'aquesta recerca he entès que el desenvolupament d'una bona tutoria virtual millora lesinteraccions socials en entorns virtuals amb finalitat d'aprenentatge encara que hi hagin dificultats.

Referències:
Capítol 5 dels materials d’aquesta assignatura (“Metodologies qualitatives”).
Elliot, J.(1990). La investigacion-acción en educacion. Madrid:Morata S.L.
García-Valcárcel, A. (2008). La tutoría en la enseñanza universitaria y la contribución de las TIC para su mejora. RELIEVE, v.14(2). Obtingut el 19 de febrer 2012, des de http://www.uv.es/RELIEVE/v14n2/RELIEVEv14n2_3.htm.

Tejeda Tayaban, Juan Manuel y L. Fernando Arias Galicia (2003). El significado de Tutoría Académica en estudiantes de primer ingreso de Licenciatura. Revista de la Educación Superior, volumen XXXII (3), núm. 127, Julio-septiembre. Obtingut el 23 de septiembre de 2011,http://www.anuies.mx/servicios/p_anuies/publicaciones/revsup/127/01b.html.
 



















a) Tema d’estudi:
“Iconicitat i metàfora en el llenguatge xilè de signes (LENSE)”.
Recerca qualitativa ja que ens presenten un objecte exploratori sobre l'ús de metàfores en el llenguatge de signes d'un grup de persones adultes sordes de la Comunitat de Sords de Xile. En ocasions, l'accessibilitat a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 2. la recerca en antropologia
  • Metodes pac 2 uoc
  • Metodes Inv.Educ. Pac 2
  • pac 2
  • pac 2
  • PAC 2
  • PAC 2
  • Pac 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS