PAC 2_Persones

Páginas: 8 (2000 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2015
Prova d'Avaluació Continuada 2 (PAC2):
COMPORTAMENT HUMÀ EN L’ORGANITZACIÓRegina Calabuig Pascual
Qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència?
Fase 1: Una història personal (individual)
La comunicació organitzativa
El meu text està relacionat amb la comunicació organitzativa i l’empresa en la que treballo, Pans Food.
Bé, doncs en la meva empresa jo sóc personal d’equip, elmeu superior immediat és l’encarregat, i seguidament el gerent, i, després el mànager d’àrea, fins arribar al CEO. Jo em centraré en la importància de l’eficiència en la comunicació organitzativa.
Quant a la meva empresa la comunicació descendent és vital per a la bona organització del treball, i la bona orientació a les vendes diàries, i, conseqüentment, a les vendes mensuals. Cada setmana, elsdiumenges, el mànager d’àrea envia per correu electrònic les missions, estratègies i els objectius que s’han d’assolir cada setmana per tal d’arribar a l’objectiu mensual. Quelcom bé seguit de les instruccions i procediments, els quals s’han de seguit per aconseguir els èxits. I cada dilluns de la setmana vinent envia un feedback amb les valoracions i què s’ha de fer per millorar. I, també, unaàrea molt important del nostre treball és la formació, la qual és fa online. Aquesta comunicació és molt ràpida i eficaç.
En canvi, en la comunicació ascendent és molt lenta. Ja que, normalment, solen ser suggeriments i queixes. Tot i així, ara, la meva empresa està aplicant noves fórmules per a tal que hi hagi una comunicació més àgil entre els comandaments i el personal del local. Aquesta és,que cada setmana, el mànager d’àrea acudeix al local, per tal d’observar el funcionament, i que els empleats puguin fer les seves observacions. Així doncs, la comunicació organitzativa és vital pel correcte funcionament d’una empresa.
Fase 3: Imaginació al poder: escrivint un nou guió (col·lectiu)
L’empresa ALTITUDE, una organització dedicada al call center, va ser constituïda l’any 2012 perprestar assistència telefònica als consumidors de varies companyies d’assegurances.En aquesta empresa hi treballen la Tamara, la Joana i el Carles, tots tres companys d’universitat, que en no trobar feina van decidir respondre a una oferta d’ocupació, ja fa tres anys. Amb aquesta feina cobreixen les seves necessitats bàsiques però els hi agradaria poder treballar del que van estudiar, és a dir exercirl’advocacia.
Per tant la seva motivació es veu minvada ja que intrínsecament, aquesta no és la feina que esperaven. Així doncs, l’empresa conscient de la falta de motivació dels seus empleats decideix revisar les seves polítiques de recompensa per lligar-les al rendiment.
Per aquesta raó, la direcció promociona a la Tamara per a que ella sigui l’encarregada de dur a terme aquest projecte,juntament amb el departament de recursos humans i més concretament amb laLaura, la seva responsable.
Des d’un inici la Tamara informa que li agradaria poder comptar amb la participació dels seus companys i fomentar la fluïdesa de la comunicació, per tal d’assolir una bona comunicació i feedback entre l’equip de treball. Una comunicació descendent i ascendent que estigui lligada a una bona dinàmica de,ja que les relacions de treball, les formals i les informals, influencien en el dia a dia de l’empresa a diferents nivells. Des d’aquell moment l’organització va agafar una nova orientació per tal de ser més transparent i més oberta als canvis.
La cultura organitzativa d’aquesta empresa va considerar l’argumentació de la Tamara, la qual era introduir nous departaments i funcions, com ésl’especialització de procediments, un grup d’avaluació de rendiment i de millora, un equip de control intern i en la comunicació amb el client.Tant la comunicació ascendent com descendent han de ser obertes i sense barreres per tal d’afavorir la relació i la comunicació entre els treballadors, independentment de la seva posició organitzacional dins de l’empresa. Aquesta comunicació dóna camp a una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Paco
  • paco
  • Paco
  • Paco
  • Paco
  • Paco
  • Paco
  • paco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS