PAC 2

Páginas: 3 (669 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2013
En aquest segon mòdul els autors donen especial rellevància, dintre de la intervenció psicoeducativa, a l’assessorament curricular. Assessorament que implica no tan sols centrar-se en orientar “comaprèn” l’alumne sinó també en donar suport i consell als docents en les decisions que prenen sobre el“com s’ensenya” el contingut de les diferents matèries. Cal tenir en compte que la intervenció del’assessor/a de vegades no pot incidir en tots els nivells, aspectes o dimensions de l’assessorament i ha de visibilitzar o focalitzar més algun aspecte i en aquest mòdul ho fa en l’assessoramentcurricular.

Parteix de la consideració de la figura del docent com a mediador, i es centra en com fa la transmissió del “saber, tenint en compte les capacitats de l’alumne i els continguts que had’aprendre. Intervé per ajudar que el docent pugui afavorir un bon ajustament entre tots els elements que conflueixen en el procés d’ensenyament i d’ aprenentatge.
Recordeu que entre les diferents funcions queli corresponen a l’assessor psicoeducatiu està la de millorar l’actuació pedagògica en els centres i la innovació curricular d’aquests amb la finalitat de que l’alumnat vagi construint les sevescapacitats i adquireixi les competències que li són necessàries.

Continguts rellevants

1. INTERVENCIÓ PSICOEDUCATIVA

• La intervenció psicoeducativa en l’aprenentatge de continguts i formació decapacitats. Es considera referent clau de l’orientació educativa en els centres educatius l’assessorament als docents en les decisions que prenen en l’ensenyament de les diferents matèries. Ésimportant assumir un procés de mediació en la tasca habitual del professorat, sempre situant aquest assessorament dintre de l’objectiu general de l’escolaritat obligatòria que és la de formar capacitats ocompetències generals dels alumnes.
Aquesta perspectiva permet contextualitzar més la intervenció psicopedagògica i demana aconseguir una formació equilibrada entre les aportacions de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pac 2
  • PAC 2
  • Pac 2
  • PAC 2
  • Pac 2
  • Pac 2
  • Pac 2
  • Pac 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS