Pac 2

Páginas: 4 (962 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2015

L’article a comentar, pertinença de Carmen Labrador Herráiz i amb el títol de Luis Vives y el primer programa de educación de la modernidad ,tracta sobre com Luis Vives va crear el primerprograma d’educació social, sent pioner en els àmbits de més necessitats, per resoldre els problemes socials de la modernitat a Europa.
Cal contextualitzar el temps sociohistòric en que es troba l’article,per tal de poder entendre amb més profunditat els problemes i les necessitats socioeconòmiques i socioculturals de l’època moderna.
Al segle XVII els camperols fugien del camp en direcció a les zonesurbanes en busca d’un salari més elevat i una vida més digna. Però aquests excedents de mà d’obra sobrant ,juntament amb la revolució post-industrial causen en aquella època una pobresa extrema.
Enaquella època no hi havia una política social contra la pobresa, sinó que el que s’intentava era fer invisible la pobresa als ulls dels demés.
A principis del segle XVII, es creà un decret delParlament on especifica que tota persona mendicant, serà castigada i expulsada de les ciutats. La gent desocupada i considerada generadora de desordre es internada en institucions de tancament passiu.
Enl’era del Renaixement , les polítiques socials es tornen a plantejar. A partir d’aquell període , les persones ja no son expulsades, sinó que es veia a les a les persones ocioses, com una rebel·liócontra Déu, per tant es creen tallers de treball als hospitals i monestirs, unes institucions de caràcter religiós que interna a les persones per tal de disciplinar-les per a una vida ètica, regida perels costums d’aquell temps.
Aquella època esta devastada a causa de la pobresa extrema per culpa de les epidèmies, les males collites de indole europeu i el excedent de mà d’obra. Tant acusada era lamisèria i tants els afectats, que la societat fa desaparèixer el caràcter sagrat del pobre.
Juan Luis Vives en el seu article primer programa de educación de la modernidad intenta cercar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pac 2
  • PAC 2
  • PAC 2
  • PAC 2
  • Pac 2
  • Pac 2
  • Pac 2
  • Pac 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS