Pac 3 Trastorns

Páginas: 9 (2052 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013




Presentació
Objectius
Enunciat de l’activitat
Materials
Criteris d’avaluació
Presentació del document
Extensió
Temporalització



Professors consultors:
Ramon Duch i Almo /
Rosa Mª Miró i Rovira /
Carme Torrents i Lombarte


Novembre de 2013

Presentació
Amb aquesta tercera activitat d'avaluació es pretén afavorir la reflexió sobre diferents qüestions que giren alvoltant de la planificació i concreció de la resposta educativa, des de la funció psicopedagògica, adreçada a l'alumnat amb necessitats educatives especials.
A continuació s'especifiquen els diferents aspectes que haureu d'adoptar com a referents en el treball d'elaboració de l'activitat.
Com que la seva realització coincideix amb el treball sobre els mòduls relatius a les discapacitatssensorials (sordesa i ceguesa), la contextualització adopta aquests dos col·lectius d’alumnes com a referents.
Objectius
Els objectius en els que es pretén incidir amb l’elaboració de l’activitat són els següents:
Adquirir criteris per a la presa de decisions sobre l'adaptació de la resposta educativa que s'haurà d'adreçar a l'alumnat amb necessitats educatives especials.
Conèixer els ajuts il'orientació que caldrà proporcionar al professorat i a altres professionals que intervenen en l'atenció global a aquests col·lectius d'alumnes.
Conèixer i fonamentar les característiques de la intervenció del psicopedagog en aquest procés, dins d’un model d’atenció interdisciplinari.

Enunciat de l'activitat
La tercera activitat d'avaluació s'enquadra dins de l'estudi dels mòduls sobre lesdiscapacitats sensorials i en concret l’auditiva i la visual; per això, ens centrarem sobretot en aspectes específics de l'alumnat amb aquestes problemàtiques. A més, haureu de considerar l'activitat en un sentit transversal; els aspectes prioritaris es troben en les estratègies per al procés d'adaptació de la resposta educativa i per a l'orientació a l’equip. La nostra intervenció com a psicopedagogss'haurà de concretar, entre altres aspectes, en l'assessorament i la intervenció per a poder ajustar la resposta educativa a l'alumnat amb necessitats educatives especials relacionades amb les discapacitats sensorials.
En el cas d’aquests nens i nenes, ens haurem de plantejar estratègies i recursos que són sovint molt específics, de forma que es pugui facilitar un procés de desenvolupament òptim ique contribueixi al seu creixement integral.
El primer cas fa referència a una alumna de 12 anys, la Laia, que presenta un dèficit auditiu d’origen congènit, el qual li ha causat una malformació en les dues oïdes. Aquesta malformació altera la mida del conducte auditiu extern, que és més estret, i també el funcionament de la cadena d’ossets de l’oïda mitjana, que no vibren adequadament.
La pèrduaauditiva en les dues oïdes es situa al voltant dels 60 db. Porta audiòfons des de molt petita, que l’ajuden a poder interpretar millor els sons de la llengua parlada. És capaç de comunicar-se de forma oral en l’entorn familiar i escolar. Ha estat escolaritzada en contextos ordinaris, des de la llar d’infants fins ara que acaba l’etapa Primària. Ha rebut estimulació primerenca en el CDIAP de lapoblació on resideix la família i també ha tingut el suport del CREDA des que va començar l’escolaritat a P3. Els professionals de l’escola de primària expressen, en el seu conjunt, les següents qüestions:
Presenta una articulació en ocasions poc clara i el seu llenguatge productiu és limitat. La capacitat per estructurar el pensament verbal també manifesta algunes dificultats. Mostra dificultatsen l’assimilació de la informació abstracta sobretot a l’àrea de matemàtiques. Hi ha també dificultats en l’aplicació i generalització dels aprenentatges. En general, necessita ajudes per adaptar-se a les exigències de l’entorn, sobretot l’escolar.
Durant les hores finals de la jornada escolar és quan la Laia manifesta més dificultats per concentrar-se i el seu ritme de treball i la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC 3
  • Pac 2 Intervenció Psicopedagògica En Els Trastorns Del Desenvolupament
  • Metodes pac 3 uoc
  • PAC 3 HISTORIA DE LA PSICOLOGIA
  • Libro Pac Naturaleza 3
  • Intervenció Psicopedagògica En Els Trastorns Del Desenvolupament Pac 4
  • Pac 3 Història Psicologia
  • Metodes pac 3 uoc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS