PAC 4 Evaluación de centros

Páginas: 9 (2192 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2013
1. Quines finalitats té aquest model?
La finalitat d’aquest model d’avaluació de la funció directiva, realitzat a partir de referències normatives, és identificar i seqüenciar, en els quatre nivells de desenvolupament definits, les pràctiques directives. L’avaluació de la tasca de director/a durant el seu mandat té com objectiu general la millora permanent de l’exercici de la direcció, i enconseqüència, l’augment de la qualitat educativa del corresponent centre educatiu. Per tant, l’avaluació s’interpreta com un model de millora o d’excel·lència. La finalitat de l’avaluació no es mai “qualificar” la tasca desenvolupada pels equips directius, sinó valorar en quina mesura les seves actuacions s’aproximen a un supòsit ideal. El model està orientat fonamentalment a potenciar la millora dela funció directiva i del centre.
2. Quins són els fonaments d’aquest model d’avaluació de directors?
Tots els sistemes educatius europeus i tots els models de qualitat consideren la direcció escolar i el lideratge educatiu com un element clau per la qualitat de l’ensenyament i per la millora de l’organització i funcionament dels centres i també dels seus resultats. Hi ha estudis que demostrenl’existència d’una correlació entre resultats acadèmics i la funció directiva. És difícil millorar allò que no és coneix. L’avaluació és el punt de partida de qualsevol model de qualitat o millora de l’ensenyament. És un instrument que permet trobar els punts forts i febles dels centres. La seva anàlisi i valoració faciliten els canvis necessaris per a la seva millora. Així podem dir quel’avaluació de la funció directiva és una condició necessària per a millorar la tasca directiva així com també l’organització i funcionament dels centres i els seus resultats.
3. Com està estructurat l’objecte d’avaluació?
L’objecte d’avaluació s’ha definit des de les funcions més generals, agrupades en cinc dimensions, fins a les més concretes organitzades en 18 criteris. En relació a cadascuna de lesdimensions –definició de metes i estratègies; direcció, organització i funcionament del centre; liderazgo positivo; participació i col·laboració d’agents interns i externs; impuls de l’avaluació i gestió del canvi– el document enumera una sèrie de criteris on es concreta la dimensió. A cada criteri d’avaluació s’estableix quatre nivells –nivell 1, nivell2, nivell 3, nivell 4– els quals descriuensituacions graduades de menor a major valor en l’exercici de la funció directiva en ralació amb aquell criteri. Alhora aquests criteris estan associats a uns indicadors. No tots els criteris tenen el mateix rang, doncs s’han identificat alguns com a criteris claus, els quals impliquen la seva superació per assolir una avaluació positiva – 2, .4, 7, 9, 10, 11, 12, 14, 15 i 18–.
Al final deldesenvolupament de cada criteri s’ha inclòs un quadre per a la seva valoració. El mateix succeeix al final de cada dimensió, on apareix un quadre per recollir la síntesi de la valoració de cada criteri, la valoració global de la dimensió i les observacions pertinents.
Així mateix al final de l’anàlisi de les dimensions i dels criteris s’especifiquen les fonts de les evidències que han facilitat analitzarels diferents paràmetres.
4. Com s’organitzen els nivells d’eficiència de cada criteri?
A cada criteri d’avaluació s’estableix quatre nivells –nivell 1, nivell2, nivell 3, nivell 4– els quals descriuen situacions graduades de menor a major valor en l’exercici de la funció directiva en relació amb aquell criteri. La descripció general d’aquests quatre nivells és única per a la totalitat delscriteris i cada nivell d’assoliment superior abarca el contingut dels inferiors; així tenim que:
El nivell 1 descriu situacions on la pràctica educativa i organitzativa, abans que un línia establerta per la direcció del centre, respon més a iniciatives individuals de professors o d’algun equip.
El nivell 2 descriu situacions on la direcció impulsa línies i objectius establerts en els diferents...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC 4 Avaluació de programes i centres PSICOPEDAGOGIA
  • Centros de evaluación
  • Metodes pac 4 uoc
  • Psicologia Social Pac 4
  • Historia De La Psicologia PAC 4
  • PAC 4
  • pac
  • El Relativismo Lingüístico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS