pac-4 fonaments psicosocials

Páginas: 11 (2600 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2013
Per iniciar la reflexió sobre la pel·lícula “12 hombres sin piedad” a partir dels coneixements treballats i interioritzats en el mòdul corresponent, crec que és totalment necessari definir novament el concepte de psicologia social, el seu significat i la seva funció, per tal d’ elaborar a partir d’aquesta perspectiva l’anàlisi corresponent. Per tant, diem que la psicologia social és l’estudicientífic dels fenòmens socials i el seu objectiu és explicar i entendre de quina manera el pensament i els sentiments estan influïts per la presencia d’altres éssers humans i conseqüentment s’haurà d’incidir en els processos de lideratge, percepció social, comportament no verbal, prejudicis, estereotips ets,. Per arribar a conèixer les lleis que regeixen la convivència.
Les normes socialssorgeixen directament de la mateixa societat, aquesta defineix el que és considerat com un acte correcte o com a incorrecte i el mateix procés es porta a terme amb les persones. Aquest tipus de classificació és fa en base als valors, a les creences que hem interioritzat durant molt de temps per el simple fet de pertànyer a un grup determinat de la societat o a una família en particular. La característicaprincipal de les normes socials és que són dinàmiques i per tant evolucionen, evidentment no són universals ja que depenen del grup social del que formis part (influencia directa en la formació de la pròpia identitat) acceptaràs unes o unes altres en base al teu criteri.
La psicologia social tractarà d’establir els patrons de comportament dels individus en els grups de pertinença, el seu paper(rol) i les situacions que comporten la conducta a estudiar. Els processos d’elaboració de les normes social i la seva aplicació fan possible la socialització grupal i aquestes guiaran el comportament i funcionament habitual del grup. Amb això podem dir, que les nostres interaccions amb els altres, conjuntament amb el context de la situació on esdevé l’acció, marcaran les nostres opinions, ja quecom hem vist en els mòduls anterior necessitem reafirmar el nostre pensament o una opinió amb els altres, intentant que aquesta sigui positiva i afavoridora per aconseguir la reafirmació que ens farà sentir més propers i encertats als nostres semblants(endogrup) i més equivocats i llunyans els exogrups.
Podem definir les normes com a relats, producte de les interaccions entre les persones i queactuen com a marc de referencia a partir del qual es guiaran i condicionaran les actituds, conductes i per tant les accions de les persones i gràcies a les interaccions se li atorga significat. També podem dir que corresponen a un conjunt d’expectatives en quan a comportament que tenim els que formem part de la societat.
Goffman introdueix una classificació de les normes socials de la societaten dos grups, les normes implícites o informals, que són totes aquelles normes que tenen com a característica principal que passen desapercebudes fins a tal punt que en molts casos no som conscients que les estem complint. No formen part de cap reglament, les aprenem a partir del procés de socialització, es a dir , amb la interacció amb els altres. I les normes explícites o formals són aquellesque estan escrites (la gran majoria) en reglaments, codis o en lleis i tots nosaltres com a membres de la societat a la qual pertanyem, les coneixem i som totalment conscients de la seva existència i repercussió.
A partir de la reflexió de la pel·lícula guia d’aquesta activitat, podem classificar com a norma social implícita el respecte màxim, en quan a educació, que s’atorga als membres amb mésedat de la nostra família o societat . En varies seqüències de la pel·lícula veiem com un membre del jurat parla grosserament faltant el respecte a l’home més vell de la sala, actuació que no sembla agradar gens als altres components del jurat. Aquesta conducta d’agressivitat, de ràbia i d’odi en vers una persona amb una edat avançada no està considerat en la nostra societat com una conducta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fonaments Psicosocials Del Comportament Humà. Pac I
  • Pac3
  • Fonaments Psicosocials Del Comportament Humà Pac1
  • Fonaments psicosocials
  • Metodes pac 4 uoc
  • pac
  • Psicologia Social Pac 4
  • Historia De La Psicologia PAC 4

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS