Pac Marketing I - Uoc

Páginas: 6 (1488 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2012
Prova d'avaluació continuada 1. El màrqueting quotidià

Solució

1) El professor Nueno defineix en el seu article el producte, el mercat i el client del llibre escrit per Rachel Greenwald. Centrant-nos ara en la pròpia escriptora i en les conferències que realitza, defineix aquests mateixos conceptes, juntament amb la necessitat que satisfà.



L’ article del professor Nueno transmet laidea de que els lectors potencials del llibre son els qui treballen en “el mon de formació de directius”, interessats en ampliar els seus coneixements de màrqueting o en repassar els que ha tenen “de manera distesa”. Ara bé, si es fa una recerca per internet, tota la informació que hi trobem dóna la idea de que l’ autora a escrit el seu llibre pensant en el mercat format per dones (i homes) mésgrans de 35 anys interessats en trobar parella afectiva. Aquesta doble interpretació es fa evident també en el fet que de les llibreries on-line consultades, unes oferten el llibre com un manual de marketing, i altres com a manual d’ auto-ajuda. Això ens dona dos escenaris clarament diferenciats, segons ens centrem en un o altre punt de vista. Val a dir que probablement, en xifres, el mercat dedones i homes preocupats per trobar parella superi en molt al mercat d’ homes i dones interessats en ampliar i diversificar els seus coneixements d’ estratègies de mercat.

Tot i això, podem entendre que el producte es “la doctrina” explicada i defensada per la Sra. Greenwald. El llibre és el mitjà de transmissió, i les conferències són la via de promocionar el llibre, si be també resultaacceptable pensar que són producte en si mateix, si una part del públic assistent ja ha llegit el llibre i el que vol és ampliar coneixements. El mercat, segons la concepció del màrqueting, són totes aquelles persones que senten la necessitat o bé de saber més de màrqueting (segons Nueno), o be de trobar parella. Finalment, el client serà aquella persona que consideri que el producte que estem tractant s’ajusta a les seves necessitats, i te capacitat d’ adquirir-lo, ja sigui per que disposa dels diners que val el llibre, ja sigui per que te a l’ abast geogràfica i idiomàticament assistir a una de les conferències.



2) En l'article s'afirma que les conferències que dóna Rachel Greenwald tenen molt èxit. Podem afirmar que la clau d'aquest èxit es troba en que aquesta escriptora ha mostrat unacorrecta orientació al màrqueting a l'hora de dissenyar-les i impartir-les?



Donat en currículum professional de la Sra. Greenwald, es fa difícil pensar que en el moment de posar-se a escriure el llibre no s’ havia plantejat prèviament si el seu producte estava demandat pel mercat. Faig referència encara al llibre, per que entenc que les conferències son causa i conseqüència de l’ èxit d’aquest. Per tant, la resposta és que l’ autora va fer un estudi de mercat que la va portar a la conclusió de que el seu producte tenia demanda, que existeix la necessitat d’ aprendre noves tècniques per caçar marit, o que existeix la necessitat de tenir nous punts de vista sobre temes com “marca”, “telemàrketing”, “embalatge” ...(títols dels capítols del llibre)

És interessant observar, però,que el llibre ha estat traduït al castellà i al japonès, però no al Francés. L’ editor corresponent va decidir que no hi havia mercat per ell, donat que a França les dones estan molt més amoïnades per treure’s de sobre el marit que ja tenen, que no pas en aconseguir-ne un altre. Caldria saber si va encertar ...



3) És cert que el professor Nueno fa màrqueting d'ell mateix mitjançant aquestsarticles que escriu setmanalment a La Vanguardia? En cas afirmatiu, a quin àmbit del màrqueting es pot enquadrar?

Segons el seu (impressionant) CV, el professor Nueno es dedica tant a l’ ensenyament com a exercir de consultor i conseller per diverses empreses. També es dedica a la investigació. Posa la seva experiència i els seus coneixements (producte) a l’ abast d’ aquelles persones o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1 Direccion Marketing Uoc
  • pac uoc
  • Models d'orientacio i intervencio psicopedagogica, pac 1 uoc
  • Metodes pac 4 uoc
  • pac criminologia uoc
  • Metodes pac 3 uoc
  • Manejo del estres. PAC UOC.
  • PAC UOC 2013

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS