Pac Narrativa

Páginas: 8 (1851 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2012
1. ELS ACTES
• Definir el concepte d'acte.
L’acte es la unitat major que permet que la trama avanci i formi en si mateixa una relativa unitat dramàtica. La divisió clàssica per actes que se sol emprar es la següent:
* Plantejament
* Nus
* Desenllaç
Encara que també a partir d’aquesta divisió es pot fer ús d’un altre més complerta:
* Exposició
* Desenvolupament
* Clímax* Desenllaç
• Determinar el actes de la pel·lícula i argumentar el perquè.
* 1er Acte: Des de el començament de la pel·lícula fins a la baralla que hi ha al jardí amb la banda i en Walt els fa fora, desde aquest moment es converteix en un heroi i permet que comenci la relació amb els seus veïns.
* 2n Acte: Des de la baralla al jardí fins al moment de la violació de la Sue. En aquestacte el protagonista haurà de superar els seus prejudicis i se li plantegen tots els problemes que ha d’anar solucionant durant en transcurs de la historia.
* 3er Acte: Des de la violació de la Sue fins l’última escena. En aquesta part el protagonista pren la decisió final, la que permet la solució del conflicte i porta al final de la historia.
• En el primer acte, quin és l'esdevenimentdetonant o «ganxo» de la
història?
En el primer acte de la pel·lícula l’esdeveniment que actua com a ganxo, es el moment en que en Thao intenta robar el Gran Torino d’en Walt.
• En quin moment es produeix el clímax de la pel·lícula?
El clímax de la pel·lícula es produeix en el moment que el protagonista es dirigeix a buscar els agressors de la família d’en Thao. En aquest moment de lapel·lícula la historia arriba al punt culminant, on el protagonista es sacrifica per que els seus amics puguin tenir una vida millor sense ser increpats per la banda.
2. ELS PERSONATGES
• Qui és el protagonista? Quin és el seu conflicte?
El protagonista de la historia es en Walt Kowalsky, un veterà de la guerra de Corea recentment enviudat. Es un home jubilat del sector de l’automòbil i la seva màximapassió es cuidar el seu cotxe gran Torino de l’any 1972.
El conflicte que se li planteja en aquest film, es el de superar els seus prejudicis sobre les persones d’altres cultures. El protagonista es un home al que li costa assimilar els canvis al seu entorn, per això li costa assimilar que els seus nous veïns siguin asiàtics de la cultura ‘’Mong’’, te un comportament xenòfob, però amb elsesdeveniments que es van produint durant la historia el protagonista es comença a replantejar els seus prejudicis inicials per a finalment superar-los.
• Descriure la seva relació amb la resta de personatges principals.
La relació del protagonista amb els personatges principals(Thao i Sue) en un principi es dolenta, per dos fets, per un costat, pels prejudicis d’en Walt (no suporta les persones d’altresètnies), i en segon lloc per l’intent de robatori del seu cotxe pel Thao. No obstant a mida que avança l’historia i en Walt va coneixent la Sue i el Thao aquesta relació va evolucionant cap a una relació d’amistat, inclús cap a una relació patern-filial, ja que com es veu en el film els dos germans no tenen pare i en Walt te una relació pèssima amb els seus fills, tots els personatges omplen el buitque tenen mitjançant aquesta nova relació.
• Descriure breument l'arc de transformació del personatges principals.
* Thao: Al inici de la historia es un personatge tímid i tranquil que no busca problemes, no obstant amb l’aparició del seu cosí (membre d’una banda) i l’intent de robar el cotxe d’en Walt, provoquen que el personatge inici una transformació. Amb l’ajuda d’en Walt, Thao començaa perdre la timidesa (demana sortir a una noia, troba feina, etc...). Al final de la pel·lícula es quan es fa més evident aquest canvi, ja que primer tirotegen la seva casa i posteriorment apareix la seva germana que ha estat agredida i violada.
* Walt: La transformació d’en Walt es evident, al principi de la pel·lícula te una actitud xenòfoba i radical. Al final de la pel·lícula acaba...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Paco
  • paco
  • Paco
  • Paco
  • Paco
  • Paco
  • Paco
  • paco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS