pac1 auditoria sociolaboral uoc

Páginas: 7 (1716 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2013

Exercici número 1.
Cerca informació sobre el concepte de clima laboral i realitza les següents activitats tot i escollint el context a on has de realitzar-les:
a) Confecciona un llistat de 10 aspectes com a mínim que consideris clau auditar el clima laboral d’una organització. Argumenta les teves eleccions.
Definició de clima laboral
Primer de fer un llistat dels aspectescontextualitzarem el concepte. Entenem clima laboral com conjunt de percepcions globals de l'individu que te de l'organització reflex d'interacció entre l'organització i ell, com percep l'entorn (Nicolas Sisdedos).Son aquelles percepcions dels professionals sobre els comportaments organitzatius que afecten al seu rendiment, que influeixen positivament o negativament en el treball (HayGroup).
Elementsd'anàlisis del clima laboral
La complexitat del concepte i les diferents classificacions d'elements segons l'autor fa necessari que cada investigador o auditor agafi les variables i dimensions que consideri pertinents als problemes detectats o per prevenir tenint en compte l'objecte de l'empresa a analitzar.
Litwin i Stinger (1978) parlaven de la Estructura,responsabilitat o autonomia en la presa dedecisions, la recompensa rebuda, el desafiament de les metes, les relacions i cooperació entre els seus membres, la identificació amb l'organització entre altres. Nosaltres utilitzarem algun d'aquest i incorporarem altres de Maria Escat Cortes i de la consultora Hay Group.
LLISTAT:
1.CLARETAT: TOTS ELS MEMBRES DE L'ORGANITZACIó SABEN ALLO QUE ESPEREN D'ELLS.
2.ESTANDARS: S'ESTABLEIXEN OBJECTESRETADORS, PERO QUE ES PODEN ACONSEGUIR.
3.RESPONSABILITAT: ELS TREBALLADORS TENEN AUTORITAT PER ACONSEGUIR OBJECTIUS.
4.FLEXIBILITAT: NO HI REGLES, NI POLITIQUES, NI PROCEDIMENTS INNECESSARIS.
5.RECONEIXEMENT:ELS EMPLEATS SON RECONEGUTS I COMPENSANTS PER EL BON DESENVOLUPAMENT DE LA SEVA FEINA.
6.ESPERIT D'EQUIP:LA GENT ESTA ORGULLOSA DE PERTANYER A L'ORGANITZACIO.
7.COMUNICACIO
8.COOPERACIOENTRE UNITATS
9.LIDERATGE
10.PROGRES I DESENVOLUPAMENT.
11.GESTIO DEL CONFLICTE.
b) Concreta una prova d’evidència objectiva que empraries per analitzar cadascun dels aspectes anteriors.
Els tres apartats anteriors els has de contextualitzar escollint un dels següents tipus d’organitzacions:
L’Agència Tributària
Una caixa d’estalvis.
En el cas d'una caixa d'estalvi seria interessant teniruna auditoria o un prediagnostic previ a la crisis financera per tenir uns paràmetres i estanders per comparar.
Una auditoria sociolaboral en una entitat financera en aquests moments pot donar uns resultats que es podria indicar que existeix un mal clima en l'organització en la mesura que molts treballadors -directors d'oficina han perdut flexibilitat i responsabilitat davant els controlsextrems establerts per les direccions generals. Aquesta es una conclusió que podria establir l'auditor després de fer l'auditoria però no abans de fer-la.
La prova d'evidència objectiva que empraria seria l'enquesta als treballadors de diferents categories, departaments, oficines i direccions generals. L'enquesta es podria fer per Internet per facilitar el tractament de dades a posteriori. Lesrespostes a les afirmacions podrien ser TOTALMENT EN DESACORD-EN DESACORD-D'ACORD-TOTALMENT D'ACORD. Els resultats es presentaries en percentatges en els diferents rangs de l'escala.
VARIES AFIRMACIONS ITEMS S'HAURIEN DE TENIR EN COMPTE EN CADA DIMENSIO.
1.CLARETAT. ITEM CONSIDERO QUE LES MEVES RESPONSABILITATS I OBLIGACIONS ESTAN CLARAMENT DEFINIDES.
2.ESTANDERS.LA MEVA EMPRESA TE UNA POLITICARETRIBUTIVA I DE PROMOCIONS BASADA EN CRITERIS OBJETIUS I ASOLIBLES.
3.RESPONSABILITAT. EN LA MEVA EMPRESA ESTA BEN VIST QUE LES PERSONES PRENGUIN DECISIONS SENSE TENIR QUE CONSULTAR SEMPRE ALS SUPERIORS.
L'auditoria en aquest cas hauria de tenir en compte el context de crisis en el sector financer i de reestructuració-fusions en el sector de les caixes d'estalvi en el moment de fer l'auditoria i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia de psicologia pac1 uoc
  • Teories de la Comunicació PAC1 UOC
  • PAC1 Psicologia Social UOC
  • Auditoria Sociolaboral
  • auditoria sociolaboral
  • PAC1 PSICOLOGIA DE LAS ORGANIZACIONES UOC
  • Auditoria sociolaboral
  • Uoc pac1 sistema politico español

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS