PAC1 Grup12

Páginas: 9 (2192 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2015


INTRODUCCIÓ
Les persones som psicològicament diferents perquè cadascú tenim la nostra manera de ser, sentir, pensar, actuar,...
La Psicologia de la personalitat estudia la variabilitat psicològica dels individus basant-se en la variabilitat comportamental.
Aquesta disciplina ens permet conèixer les relacions que hi ha entre els trets de la personalitat i el comportament de les persones, jaque en les nostres accions es veu reflectida a la nostra personalitat.
En la nostra forma de ser intervenen tant factors biològics com factors socials, ja que tot individu té uns trets psicològics determinats, però les circumstàncies poder fer que canviï.
Les interaccions amb el medi modelen la nostra manera de ser i ens ajuden a formar el caràcter i la personalitat.
En el cas que ens plantejaaquesta primera PAC, la psicopedagoga haurà de fer servir els seus coneixements sobre la psicologia de la personalitat per tal d’ajudar a una mestra a superar les seves pors i a modificar els trets de la seva personalitat que l’impedeixen realitzar la seva tasca com a docent correctament.
LA DINÀMICA DE GRUP
Som un grup format per quatre noies que ràpidament hem estat capaces d’organitzar-nos moltfàcilment.
Cadascuna va proposar la manera de treballar i finalment vàrem acordar distribuir l'elaboració de les preguntes; és a dir, que cada component del grup redactaria una resposta per una data prevista.
Les altres companyes, hem revistat cada pregunta i per saber les petites modificacions que realitzàvem ens hem assignat un color diferent per cada companya.
D’aquesta manera hem pogutrealitzar un document final enriquidor i consensuat per totes les companyes del grup.
Trobem que la metodologia del treball en grup és sempre enriquidora, ja que és una porta per establir noves relacions i ajudar-nos a aprendre a treballar en equip.

1. Poden els coneixements de la Psicologia de la personalitat contribuir a ajudar a la psicopedagoga? Com? A quin nivell? Doneu exemples concrets.

LaPsicologia de la personalitat estudia les relacions que es produeixen entre els trets de la personalitat d’una persona i el seu comportament. Tenint en compte aquest fet, la psicologia de la personalitat pot ajudar a la psicopedagoga a analitzar la personalitat de la Maria per tal d’entendre el comportament que li preocupa.
Tal com es cita al Pla docent de l’assignatura, “La personalitat és entesa com aun concepte integrador que implica múltiples estructures i processos de naturalesa biopsicosocial, en els quals es fonamenten cadascuna de les accions que constitueixen el comportament individual de les persones. Accions que no poden explicar-se fent només referència a l'efecte del medi sobre la persona.” Per tant, si la psicopedagoga vol entendre el comportament de la Maria, haurà de tenir encompte la personalitat d’aquesta, ja que no pot pensar que el seu comportament davant la classe és causat només per l’incident del robatori (efecte del medi), sinó que els trets de la seva personalitat tenen alguna cosa a veure en les seves accions.
G. Allport, afirmava que “la personalitat determina l’adaptació única de l’individu en l’ambient” i tenim que tenir present que la Maria acabad’arribar a una escola nova i, per tant, s’ha d’adaptar a la nova situació.
La personalitat té una funció de tipus adaptatiu a l’entorn, es a dir, que cada persona s’adapta a la seva manera, reflectint la seva personalitat.
La nostra manera de ser ens condiciona a l’hora d’adaptar-nos també al món laboral, per la qual cosa, coneixent la personalitat de la Maria la psicopedagoga podrà detectar els trets queli impedeixen afrontar el grup-classe i li permetrà buscar una solució al seu problema, ajudant a la Maria a modificar els trets de la seva personalitat que no li deixen realitzar correctament la seva tasca com a mestra.
Tanmateix, a la Maria li preocupa la manera de ser dels seus alumnes, ja que considera que són molt diferents als alumnes d’altres èpoques (entre els que es trobaria ella...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC1
  • Pac1
  • pac1
  • Pac1
  • Pac1
  • PAC1
  • PAC1
  • Pac1 rrhh

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS