Pac1 polítiques educatives

Páginas: 10 (2313 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2011
PAC 1: POLÍTIQUES EDUCATIVES

1.- El Marc d’Acció de Dakar fa un anàlisi de les coses aconseguides des de la conferència de Jomtien feta deu anys enrere, dient que el centre de l’Educació per tots (EPT) és que cap país que és comprometi amb això es vera frustrat per falta de recursos, contaran amb l’ajut de la UNESCO, que coordinarà totes les accions de tots els estats compromesos. Els estatscrearan els seus plans per aconseguir els objectius de l’educació com a màxim a l’any 2015. Tindran especial atenció en la lluita contra el HIV-SIDA, la primera infància, la salut a l’escola la educació de les nenes i les dones , l’alfabetització dels adults i la educació en situacions de crisi. En el Marc de Dakar així com en la Conferència de Jomtien es diu que l’educació és un dret humàfonamental i per tant un element clau del desenvolupament sostenible i de la pau, i un mitjà indispensable per participar en els sistemes socials i econòmics del segle XXI. Per aconseguir aquests objectius els països participants es comprometen a: 1) promoure un sòlid compromís polític nacional e internacional amb l’educació per tots, 2) fomentar polítiques educatives que estiguin encaminades ambl’eliminació de la pobresa i les estratègies pel desenvolupament, 3) vetllar per que la societat civil es comprometi a participa en l’aplicació i seguiment de les estratègies de foment de la educació, 4) proposar estratègies per la igualtat entre sexes. I lluitar contra la SIDA, 7) millorar la condició social i les competències del personal docent, 8) aprofitar les TIC per aconseguir els objectius de laEPT.

S’acorda que tots els països compromesos prepararan plans Nacionals d’Educació amb data límit del 2002 i seguint uns criteris com el de que es realitzaran sota la direcció dels governs consultant amb la societat civil, i que definiran les reformes relacionades amb els objectius de l’Educació per a Tots. Els fòrums regionals i sots- regionals mantindran vincles orgànics amb els fòrumsnacionals, la UNESCO coordinarà les activitats dels que cooperen amb L’EPT

S’ha fet un avaluació des de la Conferència de Jomtien de l’EPT mitjançant 5 conferencies regionals en que és veu que milions de persones segueixen sense tenir accés a l’educació, així veiem que uns 113 milions de nens (60% nenes) no accedeixen a l’educació primària, hi ha 880 milions d’adults analfabets. Es diu quel’educació primària ha de ser lliure, obligatòria i de bona qualitat, en els darrers anys ha hagut un increment en la matriculació de primària però els més pobres segueixen sense tenir accés a l’ensenyament, l’educació de les nenes segueix sent un problema. L’EPT ha d’abraçar la primera infància, primària alfabetització i capacitació pràctica. L’educació no ha d’excloure ni discriminar, ha d’haver una majorcol·laboració entre els organismes nacionals i internacionals. L’Educació ha de servir per prevenir conflictes en el futur i construir una pau i una estabilitat duradora.

Els objectius per tal de que tots puguin accedir a l’educació han de ser : a) la protecció i educació de la primera infància especialment els més vulnerables, b) vetllar per que tots els nens abans del 2015 tinguin accés al’ensenyament primari gratuït i obligatori, c) vetllar per que siguin ateses les necessitats d’aprenentatge de tots els joves i adults per tal d’adquirir habilitats per la vida activa, d) augmentar el nombre d’adults alfabetitzats, promovent l’accés a l’educació bàsica i permanent, e) Aconseguir la igualtat entre sexes.

Per això proposa una sèrie d’estratègies com a) Augmentar la inversió en educacióbàsica, b) Vincular les polítiques de la EPT amb la eliminació de la pobresa, c) Aconseguir el compromís i la participació de la societat civil en les estratègies de la educació, d) Atendre les necessitats dels sistemes d’educació afectats per conflictes, e) Aplicar estratègies per facilitar la igualtat entre sexes, i programes educatius per lluitar contra la SIDA, f) crear un entorn...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Politiques educatives
  • Politiques Educatives
  • POLITIQUES EDUCATIVES
  • Pac1 Politiques Educatives, Legislació Escolar i Intervenció Psicopedagògica
  • Polítiques educatives pac2
  • Polítiques Educatives-Psicopedagogia
  • pac 1 polítiques educatives
  • PAC1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS