Pac1 Psicologia Instrucció

Páginas: 4 (930 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2012
PAC 1: LES TEORIES DE L’APRENENTATGE, LA CONSTRUCCIÓ DEL CONEIXEMENT A L’AULA I LA CONCEPCIÓ CONSTRUCTIVISTA DE L’ENSENYAMENT I DE L’APRENENTATGE ESCOLAR


2) Cal que expliqueu quins conceptes,dels que apareixen en el mapa conceptual, formen part dels principis explicatius del desenvolupament i de l’aprenentatge que conformen la Concepció constructivista de l’ensenyament i de l’aprenentatgeescolar (CCEAE).
En fer-ho, cal que argumenteu:
- per què s’han incorporat aquests principis a la CCEAE i no uns altres;
- com es reinterpreten o resignifiquen aquests principis al integrar-seen la CCEAE i utilitzar-se en l’àmbit de l’educació escolar.

Les teories del desenvolupament i de l’aprenentatge constitueixen les fonts teòriques principals de la concepció constructivista. LaCCEAE ha seleccionat una sèrie de principis que han estat objecte d’ una reinterpretació o resignificació que apareix com a necessària per garantir-ne la convergència, la complementarietat i el graud’idoneïtat quan s’apliquen a l’aprenentatge escolar. A continuació, esmentarem quins són aquests principis, els quals també formen part del nostre mapa conceptual, i com es reinterpreten o resignifiquen enl’àmbit de l’educació escolar.


Pel que fa a les teories cognitives de l’aprenentatge humà, hi podrem trobar la proposada per D.P Ausubel: la teoria de l’aprenentatge verbal significatiu.
Enaquesta teoria es posa l’accent en l’aprenentatge de continguts conceptuals i es recalca el paper del llenguatge verbal com a sistema bàsic emprat per a comunicar i transmetre coneixements. Laimportància del llenguatge, així com el fet d’atribuir significat a un nou contingut, esdevenen principis bàsics de l’aprenentatge significatiu i, per tant, de la CCEAE.
Així doncs, les aportacions principalssón el concepte d’aprenentatge significatiu, que es reinterpreta tot adquirint una nova dimensió, ja que es relaciona amb el concepte d’esquema de coneixement i el principi d’activitat mental...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia de psicologia pac1 uoc
  • Pac1 Psicología Organitzacions
  • PAC1 Psicologia Social UOC
  • Psicologia Social Pac1
  • Pac1 Psicologia Social
  • PAC1 PSICOLOGIA DE LAS ORGANIZACIONES UOC
  • Psicologia De La Instrucció
  • Pac1 Psicologia Del Desenvolpament I (Català)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS