Pac1 Psicologia Social

Páginas: 3 (503 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2011
Durant el transcurs del debat s’han anat plantejant diferents temes que, d’alguna manera, estan relacionats amb la psicologia social i amb les seves funcions.
A mode de conclusió, s’entén laPsicologia Social (d’ara endavant: PS) com una eina d’intervenció en els conflictes o situacions que es presenten a les societats i que tenen a veure amb els individus.
Un dels temes força debatuts ha estatel de les mares adolescents i els embarassos no desitjats. Algunes opinions feien referència a que darrera d’una adolescent embarassada hi havia tot un seguit de temes socials com ara un nivellsocioeconòmic més aviat baix, una cultura familiar diferent a l’occidental (altres ètnies, races, immigració...) o una educació insuficient en el sentit de la manca d’informació. S’ha parat atenció en elfet de com l’entorn de la noia (la societat, al cap i a la fi) veu l’avortament i de quina manera justifica que es faci o no. Altre cop, s’entén que dependrà d’aquells factors socioculturals els que hodeterminaran. Per tant, es veu que la PS hi juga un paper molt essencial en aquestes situacions.
Un altre tema molt extens i que ha donat peu a molts debats ha estat tot allò que té a veure amb lesmalalties (tant les més antigues com les emergents) i amb el ressò social que han tingut. Malalties com el SIDA o el càncer que en aparèixer van suposar un rebombori social impressionant fins que, ambel temps, la societat a après a conviure-hi i a acceptar-les. D’altra banda, s’ha plantejat si malalties com ara l’ansietat o l’estrés són realment “noves malalties” o sempre han existit però ambconnotacions diferents. El que sembla consensuat és que aquests problemes de salut són un reflex de la societat actual i que la PS ha de poder tractar.
En relació al tema de la salut i la malaltia tambés’ha parlat de trastorns alimentaris com l’anorèxia o la bulímia posant èmfasi en que també són un reflex de la nostra societat perfeccionista a la recerca d’un model absolut. Un altra vegada, es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC1 Psicologia Social UOC
  • Psicologia Social Pac1
  • historia de psicologia pac1 uoc
  • Pac1 Psicología Organitzacions
  • Pac1 Psicologia Instrucció
  • PAC1 PSICOLOGIA DE LAS ORGANIZACIONES UOC
  • Pac1 Psicologia Del Desenvolpament I (Català)
  • Pac1 fase iv la mirada de la psicología social a las emociones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS