Pac2 Models D'Acció Socioeducativa

Páginas: 3 (634 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2012
1. Model de societat.
La pel·lícula ens mostra una societat on no existeixen les malalties ni la contaminació i no hi ha motiu perquè existeixi la violència o delinqüència. Ens trobem davant d'unmón aparentment perfecte. Però aquesta perfecció ha estat obtinguda a costa d’eliminar qualsevol mostra d’humanitat.
No és una eugenèsia absoluta però son nens que han estat manipulats per eliminarqualsevol possible rastre d'imperfecció, com podrien ser la miopia, la calvície, l'alcoholisme, el càncer o, fins i tot, la violència.
La societat de la pel·lícula es podria comparar amb l’higienismedel segle XIX. El recurs a la prevenció suposa adduir a raons instrumentals (pràctiques i econòmiques), per justificar una “intervenció”.
Aleshores hem de pensar si és possible prevenir (tal com eldiscurs de la prevenció suposa), els comportaments de les persones o, més encara, les seves inclinacions. Convé pensar-ho, ja que la prevenció convoca a intervenir en la vida d'un altre: allí on esconsidera que la seva salut o la seva vida està en perill, o que pot representar un perill per a si mateixos i/o per a la societat.
Si ens preguntem què tipus de societat es pretén a partir de laprevenció, podríem respondre que es tracta d'una societat sanejada per l'eradicació (o el control directe)
Aquest tipus de societat funciona establint categories diferencials d'individus (persones, països,sectors socials,...). Es dona lloc a un perfil poblacional quan es troben diferències en qualsevol població que s’estudiï. Després ve la gestió dels mateixos, a través processos de distribució icirculació en circuits especials: recorreguts socials ben definits per a aquests perfils poblacionals prèviament establerts.
Amb l’aparició de la tecnologia informacional, es promou un canvi enl’estructura de l’activitat científica, on per fer les classificacions de les poblacions i els registres estadístics es comencen a fer ús dels protocols estandarditzats.

2. Noció de subjecte.
El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac2
  • Pac2
  • PAC2
  • Socioeducativo
  • Socioeducativo
  • 150330comportamentelectoral Pac2
  • pac2 enunciado
  • Modelso De Calidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS