Pac3 Solucio

Páginas: 19 (4710 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2015
PAC3: ÚS PROFESSIONAL DELS TESTS, VALIDESA, FIABILITAT I INTERPRETACIÓ DE LES PUNTUACIONS

Pregunta 1: L’EPQ-RA és una versió reduïda del test EPQ (Qüestionari de Personalitat d’Eysenck) que pot aplicar-se en l’àmbit de la recerca per avaluar les dimensions de la personalitat segons la teoria d’Eysenck com un instrument de fàcil i ràpida administració. De totes maneres, en altres situacionsd’avaluació, segurament no seria aconsellable la seva aplicació, essent molt més convenient la utilització de la versió complerta del EPQ.

A partir de les consideracions anteriors, amb quina finalitat primordial creus que un psicòleg podria aplicar el test EPQ (versió complerta), i en quin àmbit (educatiu, selecció de personal, clínic, etc.) seria més adequada la seva administració? Justifica lesteves respostes.

El qüestionari EPQ d’Eysenck està distribuït en tres dimensions bàsiques de la personalitat que tracten sobre l’Extraversió (E), el Neuroticisme (N) i el Psicoticisme (P) i una altra dimensió complementària que tracta sobre la Dissimulació/Conformitat (L).
Gràcies als trets característiques de la personalitat que es poden avaluar, aquest qüestionari pot ser de gran utilitat endiferents àmbits i contextos, com per exemple, el laboral, l’escolar, el clínic i el d’investigació. Tanmateix, els objectius variaran segons els àmbits en qüestió però tracten sobretot en la selecció, la orientació i el diagnòstic. En aquest sentit, cadascun dels àmbits tractarà l’administració del test amb diferents finalitats:

Àmbit escolar o assessorament personal: l’administració del qüestionaripermetrà observar si la persona posseeix les competències bàsiques i els trets de caràcter necessaris per poder adquirir altres competències d’aprenentatge i afrontar activitats així com la relació que existeix entre la seva personalitat i el seu rendiment acadèmic.
Àmbit laboral; psicologia del treball i les organitzacions: servirà sobretot per la selecció del personal, anàlisis en eldepartament de recursos humans, anàlisi del rendiment laboral, etc. Alhora, el més important és que es poden fer prediccions a mig i llarg termini gràcies a l’anàlisi dels comportaments estables.
Àmbit d’investigació i estudis de mercat: la major utilitat és que permet saber la relació existent dels hàbits de les persones i obtenir una visió sobre les tendències de consum i esplai.
Àmbit clínic: en aquestcas, es permetrà saber el grau d’equilibri intrapsíquic de la persona però s’ha de tenir en compte que el qüestionari serà únicament classificador, descriptiu i predictiu.

Per tant, en qualsevol dels àmbits esmentats pot resultar molt eficient la seva aplicació ja que segons quin sigui l’àmbit, la finalitat serà una en concret.

Pregunta 2: En l’estudi de la validesa del EPQ-RA a partir de lesdades obtingudes en les nostres administracions del test a 548 subjectes, hem realitzat una Anàlisi de Components Principals (ACP) amb les dades del fitxer “Dades(11-12_2.xls” per tots el subjectes avaluats (sense diferenciar per gènere).

La matriu de saturacions factorials obtinguda ha estat la següent (només s’inclouen les saturacions factorials superiors a 0,30).

Matriz de componentes rotadosaComponente

1
2
3
4
EPQ-RA 1



,468
EPQ-RA 2


,643

EPQ-RA 3

,647


EPQ-RA 4



,484
EPQ-RA 5



,307
EPQ-RA 6


,635

EPQ-RA 7

,679


EPQ-RA 8


,490

EPQ-RA 9

,617


EPQ-RA 10



,567
EPQ-RA 11

,322


EPQ-RA 12
,654



EPQ-RA 13
,708



EPQ-RA 14

,674


EPQ-RA 15
,732



EPQ-RA 16


,310

EPQ-RA 17



,562
EPQ-RA 18
,623



EPQ-RA 19
,649



EPQ-RA 20


,512

EPQ-RA 21



,602
EPQ-RA 22,614



EPQ-RA 23


,661

EPQ-RA 24

,521


Método de extracción: Análisis de componentes principales.
Método de rotación: Normalización Varimax con Kaiser.


A partir d’aquests resultats, respon:

2.1. Quina estratègia de validació, de les cinc comentades en el mòdul de validesa, s’ha utilitzat amb l’anàlisi anterior?

En aquest cas s’ha utilitzat l’estratègia de validació de l’estructura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • AEF PAC3 1415 2 Soluci
  • Solucio mnnt
  • La Soluci N De
  • SOLUCI NDELEXAMENPARCIAL02
  • Soluci N
  • Soluci NU1
  • Soluci NU1
  • Solucio Valorada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS