Paisos eslaus

Páginas: 23 (5748 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2014
La regió que hem escollit es la dels països eslaus, es classifiquen geogràficament en tres classificacions:

-Eslaus occidental: Polònia, República txeca i Eslovàquia, pel que fa a les ètnies inclouen els txecs, els caixubis, els moravians, els polonesos, els silesians, els eslovacs i els sòrabs.

-Els eslaus orientals: Rússia, Ucraïna i Bielorússia, pel que fa a les ètnies inclouen elsbielorussos, els russos, els rutens i els ucraïnesos.

-Eslaus meridionals: Eslovènia, Croàcia, Bòsnia i Hercegovina, Montenegro, Servia, Macedònia i Bulgària, pel que fa a les ètnies inclouen els búlgars, els macedonis, els montenegrins, els serbis, els croats, els bosnians i els eslovens.

L’estructura física del territori:

Pel que fa a la zona occidental:

-Polònia: El tret més importantdel relleu polonès és una plana dominant, suaument ondulada, que només es trenca al sud, on es troben els Sudetes polonesos, que són els contraforts septentrionals dels Carpats. Som a la part central de la gran plana europea que s'estén des dels Urals fins al canal de la Mànega. L'altitud mitjana d'aquesta plana és de 173 metres, i tres quarts del país no superen els 200 metres.

El clima típicde Polònia és el continental humit. El mar Bàltic endolceix el rigor del clima a la costa, però no penetra gran cosa a l'interior. Els seus principals centres d'acció són el front polar que porta masses d'aire polar marítim i a l'hivern àrtic, i, ocasionalment, a l'estiu. Les temperatures són baixes en general. Els hiverns són freds i rigorosos, i els estius frescos i plujosos, encara que podendonar-se períodes calorosos. L'oscil·lació tèrmica anual supera els 20 º C, entre els -3 º C del mes més fred (gener) i els 18 º C del mes més càlid (juliol), de mitjana. Les màximes absolutes poden variar entre -27 i 35 º C.

A Polònia la vegetació dominant és el bosc mixt de planifolias i coníferes. Els sòls més comuns són de tipus bru i negre molt evolucionats, però també trobem, en les zonesmés pantanoses, torberes. Les espècies dominants són el faig, el carpe i les coníferes.





- República txeca, El gruix de la República Txeca es troba en un quadrilàter, envoltat de muntanyes i solcat pels rius Elba i Moldava. Això és Bohèmia, la regió més gran. Moravia és un territori de turons situat a l'est i drenat per en riu Morava, i la Silèsia txeca, que es troba al nord-est, unconjunt muntanyós que enllaça amb la Silèsia polonesa.

Les muntanyes que delimiten el «quadrilàter de Bohèmia» es van formar durant el plegament hercinià. La República Txeca és un país boscós. El seu riu mes important y cabalós es el Elba.

El clima típic és el continental humit, molt continentalitzat , perquè està lluny de les grans masses marines , ia sotavent dels vents dominants . Els seusprincipals centres d'acció són el front polar que porta masses d'aire polar marítim i , ocasionalment , a l'estiu , també tropical marítim . El front polar és el responsable de la major part de les pluges . L'anticicló siberià domina a l'hivern, quan en el seu màxim desenvolupament arriba sovint fins a aquestes terres . Porta masses d'aire polar continental molt fredes i seques . A l'hivern no ésestrany que s'individualitzen anticiclons locals i persistents .

Les temperatures són molt baixes en general. Els hiverns són freds i rigorosos , i els estius frescos i plujosos , encara que poden donar-se períodes calorosos . L'oscil·lació tèrmica anual supera els 20 º C , entre els -2 º C del mes més fred ( gener) i els 20 º C del mes més càlid (juliol ) , de mitjana.

Les precipitacions sónmoderades , tirant a escasses . Varien entre els 500 i els 600 mm anuals en la major part del país , que descendeixen a les muntanyes . L'estació més plujosa és l'estiu.

-Eslovàquia: Eslovàquia s'estén des de les muntanyes dels Carpats, del nord i el centre, i les planes de Moràvia, Hongria i el Danubi, al sud i l'oest. El clima es el mateix que a la Rep. Txeca. Les precipitacions són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • En este pais
  • PAISES
  • El País De Uno
  • Paises
  • paises
  • paises
  • País
  • paises

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS