Palas

Páginas: 2 (396 palabras) Publicado: 30 de agosto de 2012
Pales

Trobem antecedents de jocs molt semblants a les pales desde l'antiiguitat, desde els mayes fins avui dia. També tenim un unic testimoni visual dels jocs romans amb pales, una antiga pinturatrobada en una tumba subterránea del s. I d.C. On veiem un grup de romans jugan amb les palmes de la ma.



Temps mes endevant, els romans van implantar el joc de la pilota a Europa, al s.XIII/XIV es va implantar a frança el “jeu de paue” on utilitzaben les mans encara per jugar, peró mes endevant van acabar utilitzant raquetes.


camps eliseus, grabat 1550

Des-de llavors els jocsde pales van anar evolucionant fins arribar a avui dia, on ja podem diferenciar el tenis, badminton, pales...

Modalitats per jugar amb pales de fusta:

· Joc cooperatiu, amb un company intentantque la pilota no toqui mai el terra, separats amb una red o no.

· Es delimita un camp, amb o sense red i intentem marcar punt a l'adversari, intentant que la pilota toqui el terra del seu campmentres intentem que al nostre no arribi.

· Atac i defensa, mentres un dels companys ataca (intenta fer-nos punt) nosaltres ho intentem evitar i tornar la pilota.

Cops básics

Cop de dreta odrive: Es realitza portant el braç des-de enrrere cap a endebant, estirant en el moment del cop i a l'altura del l'hombro.

Cor de reves: S'executa creuant el braç executador per debant del pit,flexionant, portant cap a l'hombro contrari la pala, per impactar a la pilota extendint el braç cap a endebant.

Cop per damunt del cap: Es realitza flexionant el braç executor cap a enrere del cap,per damunt de l'hombro i extendint en el moment de l'impacte amb la pilota, instant en el cual flexionem el canell.

Cop per sota de la cintura: Donant un o mes pasos, correguent cap a a direcció dela pilota si ens ve curta, desde el punt que tenim penjant la pala molt deixada i amb un cop de canell enviarla alla on desitgem.

Escalfament:

·Fem equilibri amb la raqueta i la pilota damunt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Palo
  • pala
  • palados
  • Palas
  • Pales
  • Los palos
  • Palas
  • Pale!

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS