Palau música catalana

Páginas: 2 (407 palabras) Publicado: 20 de septiembre de 2014



El Palau de la Música Catalana (Palau de la Música Catalana en català) és un auditori de música situat al carrer Sant Pere més Alt al barri de la Ribera de Barcelona, ​​Espanya. Va serprojectat per l'arquitecte barceloní Lluís Domènech i Montaner, un dels màxims representants del modernisme català. La construcció es va dur a terme entre els anys 1905 i 1908, amb solucions en l'estructuramolt avançades amb l'aplicació de grans murs de vidre i la integració de totes les arts, escultura, mosaics, vitralls i forja.2 L'edifici, seu central del "Orfeó Català", fundat el 1891 per LluísMillet i Amadeu Vives, va ser sufragat per industrials i financers catalans, il · lustrats i amants de la música, estament que seixanta anys abans ja havia finançat el teatre d'òpera i ballet Gran Teatredel Liceu.
El 1997 la Unesco va incloure l'edifici en la seva relació del Patrimoni de la Humanitat.
Comença amb un encàrrec d'un projecte de l'Orfeó Català a l'arquitecte Luis Domenech perconstruir un edifici destinat per ubicar la seva seu social.3 Aquest projecte i el seu pressupost corresponent és aprovat per l'assemblea el 31 de maig de 1904. Abans d'acabar l'any es realitza la compra delclaustre del convent de Sant Francesc , amb una superfície de 1.350,75 metres quadrats i en un preu final de 240.322,60 pessetes , amb la intenció de destinar aquest espai per a la construcció deledificio.4 l'any següent , concretament el 23 d'abril de 1905, es realitza l'acte de col · locació de la primera pedra de les obres , i per al seu finançament s'emeten 6.000 obligacions de cent pessetes.
Tres anys més tard , el 9 de febrer de 1908, se celebra la seva inauguració . L'auditori va ser destinat a concerts de música orquestral i instrumental , així com a interpretacions corals iarecitals de cantants . Però en el Palau han tingut també cabuda actes culturals , polítics , obres teatrals i per descomptat les més variades actuacions musicals . Actualment continua complint totes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El palau de la música catalana. història
  • Palau de la Música
  • Palau De la Música
  • PALAU DE LA M SICA CATALANA
  • Palacio de la música catalana
  • Comentari d'obra "La Pedrera" i "El Palau de la Música"
  • ART PALAU DE LA MUSICA
  • El modernisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS