palestina

Páginas: 18 (4351 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2014

Palestina, terra en conflicte







ÍNDEX.




1. Introducció
2. Breu cronologia del conflicte
3. L’apartheid palestí
3.1 Desigualtats en drets civils i polítics
3.2 Desigualtats en drets econòmics socials i culturals
3.3 Desigualtats en la llibertat de moviment:
3.3.1 Les zones A, B i C a Palestina
3.3.2 El mur de la vergonya
3.3.3 Els refugiats
3.4 Estratègies deresistència a l’apartheid: de la segona Intifada a l’actualitat
3.4.1 Breu cronologia de la resistència
3.4.2 La resistència popular no violenta
3.4.3 La resistència armada
4. Nous horitzons del conflicte
5. Relacions entre Espanya i Israel
6. Entrevistes
7. Conclusió












1. INTRODUCCIÓ.



El conflicte palestí genera moltes opinions i posicionaments apassionats ienfrontats, tant a casa nostra, com a la resta del món. Segurament, aquest sigui un dels conflictes menys oblidats mediàticament a nivell mundial. Milers d’editorials, columnes d’opinió, articles informatius, peces televisives i radiofòniques s’han dedicat a Palestina; per això, aquest conflicte genera, seixanta-cinc anys després del seu inici, encara ara molta controvèrsia.

Tot i que el conflicteisraelo-palestí té un caràcter intern, la realitat és que des dels seus inicis ha traspassat fronteres a causa dels interessos polítics que hi ha en joc, convertint-se així, fins a l’esclat de la guerra de Síria, en el conflicte més important i llarg en el món àrab.

Els dos pobles el jueu i el palestí noten el desgast del problema, sobretot el poble palestí. Tristament aquest continua sent untema d’actualitat als mitjans de comunicació, però aquests ens informen superficialment i sense mostra la cruel veritat, només fent petites pinzellades o informant dels atacs més greus. Però els atacs, les víctimes, les expulsions de palestins de casa seva per crear assentaments jueus son diàries i la molta gent no sen assabenta. La gran majoria del jovent actual no sap sobre el que tracta elproblema palestí o rarament sap alguna informació que surt pels mitjans de comunicació. És per això que he volgut realitzar aquest treball per fer arribar als meus companys, familiars i amics la cruel realitat a la qual està sotmès el poble palestí per part de l’Estat d’Israel. El poble israelià també vol arribar a una pau. Amb el que intento aconseguir amb aquest treball a part d’informar és trobar unapossible solució, per aturar el problema, sabent ja que la meva solució no serà escoltada. La meva intenció durant tot el treball és mantenir-me imparcial, però serà molt difícil ja que l’Estat d’Israel ha dut a terme “salvatjades” contra el poble palestí, i desperta un acte de solidaritat i d’impotència.



2. Eix cronològic.

-1895: El periodista Theodor Herzl va publicar un opuscletitulat “l’Estat jueu”. Així va néixer oficialment el moviment sionista, que defensa la necessitat de construir un estat jueu autònom.
-1917: Declaració Balfour, declaració del govern britànic que és mostra favorable a crear un estat jueu dins de Palestina(Palestina era una colònia britànica)
-1919: Comissió Kinh-Crane, comissió encaregada per part dels Estats Units per visitar les zones properesa l’Imperi Otomà, i realitzar preguntes a la població.
-1920: Disturbis a Palestina
-1921: Disturbis de Jaffa, dies de disturbis a Palestina, motiu el dia del treballador.
-1921: Disturbis en Jaffa, Jerusalem i Herbón, àrabs armats amb bastons i ganivets van agredir a jueus a Jerusalem i aquest fet és va estendre arreu del territori.
-1936: Insurrecció arabopalestina en contra dels immigrantsjueus
-1936-1939: Revolta àrab, va ser una revolta en contra de l’arribada massiva de jueus a Palestina la revolta va fracassar
- 1939: El govern britànic també va intentar posa fi a l ‘arribada de jueus.
-1944-1947: Atemptats sionistes de l’Irgun (organització armada sionista)
-1945: Creació de La Lliga Àrab, unió de diversos països àrabs
-1947: L’aprovació del Pla de Partició de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Palestina
  • palestina
  • Palestina
  • Palestina
  • Palestina
  • Palestina
  • Palestina
  • Palestino

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS