panspermia

Páginas: 2 (425 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015
LA PANSPÈRMIA:
a) Investiga sobre aquesta teoria i explica en què consisteix , precisant l'època en què va ser proposada i qui la van sostenir.
La panspèrmia és la teoria segons la qual l'aparicióde la vida a la Terra és d'origen extraterrestre. Suggereix que les "llavors" o l'essència de la vida prevalen disseminades per tot l'univers i que la vida va començar a la Terra gràcies a l'arribadade tals llavors al nostre planeta.
Aquestes idees tenen el seu origen en algunes de les consideracions del filòsof grec Anaxàgores.
c ) Quins són els arguments en contra d'aquesta teoria?
Unapossible conseqüència de la panspèrmia seria que la vida tindria una base bioquímica similar a tot l'Univers, excepte que hi hagués més d'una font original de vida.
El major inconvenient d'aquestateoria és que no resol el problema inicial de com va sorgir la vida, si no que es limita a moure la responsabilitat de l'origen a un altre lloc.
Una altra objecció a la panspèrmia és que els bacteris nosobreviurien a les altíssimes temperatures i les forces involucrades en un impacte contra la Terra, encara que no s'ha arribat encara a cap conclusió en aquest punt, ni a favor ni en contra, ja que esconeixen algunes espècies de bacteris capaços de suportar condicions de radiació, temperatura i pressió extremes que fan pensar que la vida pugui adquirir formes insospitadament resistents.
d) Quinaés la situació de la teoria actualment?
Els últims estudis indiquen que els núvols de pols interespacial, ubicats a l'espai exterior, poden autoorganitzar-se, de manera que poden actuar com éssersvius i d'aquesta manera poden ser precursors de la formació d'organismes simples a l'espai exterior.
El 2005, l'Agència Espacial Europea, va realitzar experiments per provar la panspèrmia. La prova vaconsistir en exposar líquens a les condicions de l'espai exterior durant dues setmanes; a la seva tornada, el 90% d'ells van ser capaços de realitzar la fotosíntesi.
Això demostra, segons els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • panspermia
  • panspermia
  • Panspermia
  • panspermia
  • panspermia
  • panspermia
  • Panspermia
  • panspermia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS