Pantalons Llargs

Páginas: 2 (392 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
Comentari de text: “Pantalons llargs”

El text que comentaré és una poesia de Joan Salvat-Papasseit, “pantalons llargs” que està dins el llibre L’irradiador del port i les gavines.
J.Salvat-Papasseit (1894-1924) va néixer i morir a Barcelona, se’l considera un peta avantguardista tot i que té una gran producció literària tradicional, per això diem que és un poeta dual, ell no pot trencaramb el seu passat ja que aquest li pesa i té poemes inspirats amb els clàssics, com aquest que és un sonet. En la seva època a Europa corria el moviment del noucentisme amb els seus corrents propiscom el futurisme, cubisme i el surrealisme. I en molts cassos ell és va inspira en aquests per escriure poemes que trencaven amb els clàssics, en estructura i forma.
Aquest poema és un sonet de rimaconsonant (ABAB) com podem observar en les paraules finals de cada estrofa fira-ira, pintat-fat.
El tema d’aquest poema són els records de d’infància des de l’etapa adulta d’un home.
El títol és unsímbol de l’entada a l’edat adulta ja que quan ets petit sempre vas amb pantalons curts i quan passes a ser un home adult portes pantalons llargs.
En el primer paràgraf el poeta recorda elscavallets de fira, amb enyorança, de quan era petit, sense ira ja que els nens no tenen cap tipus de maldat i en ells tot és bo.
En el segon paràgraf recorda els dies en que podia fer el que volgués, comcorre lliure pels camins, i és contraposa directament amb el present ja que tothom el mana i a tothora té feina a fer.
Al tercer paràgraf esmenta el nen que porta dins amb un clar desig de tornar ala infància i continuar fent el que li vingui en gana, però té por de la opinió de la gen i del que dirien d’ell si ho fer.
En l’últim paràgraf, ens diu que el que li pertoca ara és el que esperend’ell, que es casi amb una noia i formi un família i sobretot que deixi enrere la infància.
En resum és un poema de estil clàssic ja que expressa els sentiments i en la seva forma i rima, i no és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Libro Dits Llargs
  • Cas Levi's Customizació Pantalons

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS