Pantans a catalunya

Páginas: 2 (498 palabras) Publicado: 13 de enero de 2012
Treball dels pantans de Catalunya:

A Catalunya podem trobar moltíssims pantans, però els més destacats els podem classificar en demarcacions.

En primer lloc, a la demarcació de Girona podemtrobar que de la conca del Ter sorgeixen embassaments com el de Sau, Susqueda, Pasteral, Colomers, Núria, Seva, Portbou. I de la conca del Muga el pantà de Boadella.

En segon lloc, a la demarcació deTordera-Besòs de la conca de Tordera sorgeix el pantà de Santa Fe i de la conca del Besòs, el pantà de Vallfornès.

En tercer lloc, a la demarcació del Llobregat-Foix, de la conca del Llobregattrobem el pantà de la Baells, de Sant Ponç, la Llosa del Cavall, Sant Martí de Tous i de la conca del Foix, el pantà de Foix.

En quart lloc, a la demarcació de Tarragona, de la conca del Gaià el pantàde Catllar i de la conca de Riudecanyes, el pantà de Riudecanyes.

En cinquè lloc, a la demarcació de Lleida, de la conca del Segre, el pantà d’Oliana, el de Rialb, el de Sant Llorenç de Montgai, eld’Utxesa. De la conca del Garona, el pantà dels Llacs Val d’Aran. De la conca de la Noguera Pallaresa, podem trobar el pantà de Borén, el de Sant Antoni, el dels Terradets, el de Camarasa, el deGraus, el de Tavascan, el del Llac Negre, el de sant Maurici, el dels Llacs d’Espot, el de Llacs de Cabdella i el de Sallente. De la conca de la Noguera Ribagorçana hi ha el pantà d’Escales, el deCanelles, el de Santa Anna, el de Cavallers, el de Llesp i el de Baserca.

En sisé i última possició, a la demarcació de les Terres de l’Ebre, a la conca de Montsant trobem el pantà de la Vilella Baixa i ala conca de l’Ebre els pantans de Riba-roiga, de Flix, de Siurana, de Margalef i el de Guiamets.

A continuació, n’explicaré un, el de Santa Anna, aquest embassament el trobem a la demarcació deLleida que pertany al riu de la Noguera Ribagorçana amb una capacitat màxima de 235.55 hm. S’utilitza per al subministrament de l’aigua potable, per generar l’electricitat i per al regadiu. Nodreix el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • catalunya
  • Catalunya
  • Catalunya
  • L'independéncia de Catalunya.
  • Aus De Catalunya
  • independencia de catalunya
  • origenes de catalunya
  • La Industria A Catalunya.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS