Papallona

Páginas: 12 (2932 palabras) Publicado: 12 de enero de 2013
La Papallona
La Papallona

ÍNDE

2. L’ou ....................................................................................................... pàg.4
3. L’eruga................................................................................................... pàg.5
4. La crisàlide..............................................................................................pàg .65.L’adult......................................................................................................pàg .7
6. Papallones nocturnes i diürnes............................................................... pàg. 8
7. L’estructura del cos................................................................................ pàg. 9
8.Lalimentació.......................................................................................... pàg .12
8.1. Les migracions de les papallones.....................................................pàg. 12
9. Bibliografia............................................................................................pàg .13 3

L’OU
L’estadi dels lepidòpters s’inicia amb l’ou. Quan s’ajunta una papallona mascle i l’altre famella .El mascle transfereix elesperma a la famella .El espermatozoide al entrar per la micropil el fecunda .Una vegada l’ou esta facundat , el zigot comença a dividir-se i desarollar-se fins convertir-se en una larva. Avanç de surtir al exterior l’ou es torna transparent i es pot veure l’eruga a dins.La larva que té una mandibula dura que els permetira foradar el còrion i surtir al exterior , la resta de la closca la menja icomença a limentetr-se.
L’ou de la papallona no solen se com altres ous, varian segons els tipus de papallona , poden ser aplanats , semesferic... El color pot ser de blanc pur fins al vermmell fort.
En l’ou l’envoltura exterior és una closca anomenada còrion , per sota el còrion hiha la membrana vilel·lira que envolta el nucli.
La closca té un porus anomenats micròpil és on es realitza lafecundació de l’ou. El micròpil es situen on es circulen els espermatozoide.
La famella deposita els ous en alguna part solen ser en fulles de plantes . La famella quan diposita els ous solen ser en gruosi es queden en ganxats a la planta gracies aun liquid viscos, per no caure de la planta . És consedera que són un dels tipus de reproducció en què l’ou abandona més rapid el cos de la mare.
Desde què la famella diposita els ous fins que surt la larva això passa en dos o tres dies, hi ha alguns tipus de papallona que duren mitg any. 5

L’ERUGA
La larva dels lepidòptis és l’eruga , estadi de creixement en què l’eruga emmagatza aliments, gran quantitat de reserves , per aconseguir aquest proces menja molt i es trasllada poc.
L’eruga es forma en l’ou, és la fase en què l`eruga esdesenvolupi tota sola .És la fase de creixament en altres fases no hi ha creixament.el creixament de l’eruga és gran , la magnitut del seu pes és gran pot multiplicar el seu pes mil vegades, això fa que cambie també de pell. Aquest proces es diu Mudes , això pot variar en la mateixa espècies depen se és hivern o estiu. Uns dies o hores avans de la muda , l’eruga deixa de menjar . Aquest proces ésmolt delicat , l’eruga esta totalment indefensa. Per això avans d’iniciar-la s’amaga.
La nova pell és de colors diferents poden ser amb dibuxos, això vol dir que amesura que va creixen pot anar canviant.
El cos de l’eruga esta format per tretze segments. Els tres primers són toràcics en cada un hi ha dos potes terminats en una ungla ,cinc de les potes són falses però varia sgun la especie. Elssegments hi ha dos estigmas, són per on respiran .
La seda del’eruga és molt important , el convierten en una utilitat molt gran , la fan servir per protegir-se dels atacs dels enemics, per refugiar-se del clima ,el refugi que fan despres només treuen el cap per menjar, o per anar a buscar aliments i despres trovar el camí .
L’eruga té molts enemics ,per això adesarollat tecniques per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La papallona
  • Les Papallones
  • Llegua De Les Papallones
  • La papallona negra
  • La papallona del bedoll

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS