Papasseit i el dadaisme

Páginas: 2 (377 palabras) Publicado: 30 de enero de 2014

L'irradiador del port i les gavines

Encara el tram

Aquest poema tracta sobre l'atracció d'un noi per una jove de mirada desconeguda que esta llegint un llibre en el mateix tramvia on estàell. En la primera estrofa el narrador vol fer-nos veure que la dona és el centre d’atenció i mostra un cert misteri ja que el noi no pot veure els ulls de la noia.
La segona estrofa ens faimaginar una noia de bellesa aparent que vol mostrar una mena de sensualitat deixant veure un tros de les mitges per les cames creuades, cosa que per aquella època no era tan normal com ara.
Durant latercera estrofa podem apreciar a partir dels colors la continua sensualitat què transmet barrejant el blanc de la clara pell de la jove com a símbol de puresa i el vermell del seu mocador com a símbol dela passió.
A l’última estrofa el noi es sent indecís i pensa en la possibilitat de desvelar el misteri dels ulls de la noia o marxar i deixar-ho correr. Finalment decideix oblidar-se’n i baixadel tramvia tot i que la noia l’ha deixat captivat.
El misteri que produeix no descobrir els ulls de la noia fan que el lector deixi lliure l’imaginació.

Amb aquest poema J. Salvat-Papasseit ensvol fer arribar el misteri d'una cosa tan natural com una mirada, en un ambient d'innovació com és el tramvia.

DADAISME
1. Fou fundat a Zuric l’any 1916 i es va internacionalitzar ràpidament.2. El seu nom va ser escollit a l’atzar. Da-da és un balbuceig infantil que fa referencia a la voluntat de l’autor de demoldre l’ordre establert. Tenia influències del Cubisme i del Futurisme.
3.Els dadaistes adoptaren una actitud rebel contra la raó, la moral i la religió que segons ells eren les culpables de la 1ª Guerra Mundial i començaren a destruir tots els ideals i normes quepredominaven en els artistes de l’època.
4. Els autors optaren per la espontaneïtat i el dictat del seu món interior propugnant així l’alliberament de la fantasia de l’individu.
5. Van crear un llenguatge...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dadaismo
  • Dadaismo
  • Dadaismo
  • Dadáismo
  • dadaismo
  • dadaismo
  • DADAÍSMO
  • Dadaismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS