Paper 1

Páginas: 6 (1455 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2015

Paper 1
No deixa de ser curiós el fet que una antiga missió franciscana s’hagi pogut convertir en una de les principals fonts de nous descobriments tecnològics, que són reconeguts arreu del món.
Tal com se’ns indica en el document la “Companyia de Jesús”, a adoptar una figura molt clara i necessària, que consistia en ajudar a promocionar la justícia a través de la fe, cosa que abans era unatasca només destinada a aquella població més pobre i marginada. Crec que podem considerar que és un gran encert ja que la promoció de la justícia ha d’anar directament lligada a la fe, si de veritat es vol fer una societat més justa i pacífica. A continuació, es va tenir la idea d’aplicar més específicament aquesta doctrina o línia en l’àmbit de l’educació, que sembla del tot lògic ja que si voleminstaurar la justícia de la fe, s’ha de començar des de les bases.
L’autor del document ens explica la seva experiència personal que va viure a Beirut, on podem denotar per la manera com parla, que en aquell ens expressa que té dubtes i preguntes referent a la relació de fe i justícia social. Aquests, al pas del temps van anar desapareixen ja que molts pares i grups de eclesiàstics es vanposicionar a favor d’aquest canvi en la manera de fer de la “Companyia de Jesús”, mostrant-se a favor d’intentar fer real una justícia igualitària que necessitaria molt probablement una transformació del món.
Des del meu punt de vista, jo crec que és la línia més adequada ja que Deu diu clarament que tractaràs i estimaràs als altres de la mateixa manera, per igual, moment on podem veure-hi claramentreflectit el concepte de justícia i igualtat.
No es pot negar que el pas que van fer va ser molt important, però sobretot, molt valent, ja que era obvi que rebrien la oposició de molts estaments socials, de la pròpia església i inclús dins del seu ordre. Per poder analitzar la nova fórmula de “servei de la fe i promoció de la justícia”, l’autor ens els separar per poder fer un anàlisi més exhaustiudel significat de cada una de les parts.
El primer que s’ha de tenir en compte és el significat i que implica el servei de la fe, queda clar que des dels seus orígens la “Companyia de Jesús” tenia la tasca principal de defensar i propagar la fe cristiana per tot arreu on fos possible. Però des del punt de vista de molta gent, aquesta manera de fer-ho podríem dir que és la més cristiana, ja que elseu objectiu no era la imposició de la religió catòlica als diferents territoris, sinó només presentar al món el missatge de Déu a la seva manera, amb amor i comprensió.
Per aquest mateix motiu, en la Congregació General va matisar que era més adequat referir-se a a “servei de la fe” que no pas “propagació de la fe”, ja que s’ajustava al que he dit en el paràgraf anterior, i que potser va arribaruna mica tard ja que va tenir diferents tipus de conflictivitat amb la societat.
Finalment ens referim a la propagació de la justícia, aquesta havia ser d’àmbit general i havia de portar la justícia a la societat. De tal manera que per ser més justos i fer un canvi des de la base, es van deixar termes de caritat, misericòrdia, etc... ja que a part de sonar molt antics, no s’ajustava al llenguatgedel canvi que es volia dur a terme. També estava clar (tal com diu Sant Ignasi) que l’amor i la justícia no es poden demostrar amb paraules (normalment buides), sinó que s’han de dur a la pràctica, ,es a dir, amb fets. Inicialment aquest canvi radical cap a la justícia i l’ajuda de la gent que pateix injustícies, va fer que se’ls acusés de radicals i violents, però això amb el pas del temps vaquedar demostrat que no era així, i inclús els mateixos detractors havien adquirit una mica d’aquest pensament.
També es reconeix en aquest text en aquest document els errors de caràcter integrador comesos per la companyia i que havia de unir a tots els que creien en la justícia, tot respectant la fe i basant-se en ella.
Els jesuïtes actualment es dediquen majoritàriament en projectes i ens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Paper 1
  • PAPER 1
  • PAPER 1 VIDEO LA META
  • 4090 Reaction Paper 1
  • PAPER Momento Curvatura 1
  • Paper 2015 1
  • Paper Calculo 1
  • Trabajo Colaborativo 1 Pap

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS