Paper Dels Mestres

Páginas: 2 (407 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2011
Activitat 1.C
Escriviu en un full les vostres reflexions sobre el paper dels mestres en relació a la disciplina a l’aula i de com compaginar-la per oferir als infants amb trastorns les condicionsperquè aprenguin a establir vinculacions afectives gratificants.
El mestre ha de ser per una banda, disciplinat però proper, ha de crear un ambient acollidor com també fomentar una dinàmica positivaen el grup classe implicant a l’alumnat i a les seves famílies.
D’altra banda ha de vetllar per l’adquisició de les competències bàsiques que han de contribuir al desenvolupament personal del’alumnat.
Una de les claus fonamentals per establir vinculacions afectives entre el mestre i l’alumnat és la disciplina; entesa com “el conjunt de normes i acords que mantenen la cohesió social d'una comunitateducativa que afronta la complexa tasca dels processos d'ensenyament-aprenentatge”.
Nosaltres entenem aquesta definició com les qualitats i competències de lideratge, influència i poder; per la qualcosa la disciplina i/o autoritat com la competència que té un professor d'influir en positiu per a la protecció i benestar de els alumnes, i amb això obtenir lideratge i credibilitat davant delsmateixos.
Per tant l'autoritat, és la capacitat de guiar que adquireix un professor, quan vist pels alumnes, els ajuda a créixer com a persones creant confiança, consideració i respecte mutu.
Tenint encompte que dins un aula ordinària pot haver-hi alumnes amb N.E.E hem de tenir presents les seves característiques proporcionant el suport necessari per possibilitar la participació en les activitatsgenerals, els aprenentatges escolars i l’assoliment de les competències bàsiques.
Des d'aquesta perspectiva parlem de la necessitat de treballar la disciplina positiva que busca l'autoregulació il'empatia tant o més que l’acatament a l'autoritat.
Considerem que ser un mestre disciplinat ajuda a la recerca de l'autocontrol amb el qual l'alumne/individu serà capaç de respectar-se a si mateix,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MESTRO
  • mestre
  • Mestro
  • MESTRO
  • Mestro
  • Mestra
  • mestros
  • Mestro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS