Para hisroria

Páginas: 2 (298 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2014
Que cal recordar?

1.Tots els essers humans son molt diferents en molts aspectes. (Físics, mentals, culturals,etc..).
Però iguals en tant que som persones com a subjectes de drets fonamentals(els drets humans)

2.El racisme, entès com a diferenciació valorativa de grups humans a partir de les seves característiques fisiques. No te cap fonament cientific.

3.Alló que més diferenciaes la cultura

4.El terme cultura te, com a minim, dues grans accepcions.

5.Conjunt de totes les millors realitzacions humanes en diversos camps:

A) Coneixements (Art, ciencia, religio,ideologia, practiques (tecniques, formes racionals de vida politica, etica, etc.) .
B) Tot el conjunt de llengua, creences i formes de vida. (Costums, practiques alimentaries, educatives, etc.)D’una comunitat determinada.

6.La primera accepció selecciona allò comú a la humanitat i assimila el concepte de civilització..
Aquesta selecció es fa sovint sota els criteris d’una culturadeterminada. (Normalment l’occidental), amb la qual cosa es cau en l’etnocentrisme. La segona accentua les caracteristiques especifiques de cada cultura que les diferencia de les altres. El perill.7.La identitat es el conjunt de caracteristiques que defineixen una persona o grup, les identitats son multiples i cambiants. Quan es resalta massa una de les caracteristiques en detriment deles altres, hi ha el perill de l’esquematització i la radicalització devent dels altres.

8.Les diferencies poden provocar conflictes o, per contra, arriquiment. Però hi ha diferències que sondesigualtats (economiques, socials, de genere, etc.) Cal no confondre-les.

9.La desigualtat de genere, el domini de l’home sobre la dona, a estat una de les més profundes i esteses, hi ha abastattots els camps (legal, social, polític, educatiu, etc.).

10.Avui día en moltes societats la dona ja té la igualtat legal, però a la practica continuen les discriminacions de tota mena.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hisroria
  • hisroria
  • hisroria
  • hisroria
  • Hisroria de cordoba
  • HISRORIA DE LA QUIMICA
  • hisroria isr
  • Hisroria Contemporanea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS