PARA SLIR DEL PASSO

Páginas: 6 (1329 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2014







La Salut









Nom: Anna Añez de Molina
Professora: Maria José Heras
Assignatura: Gimnàstica
Data d’entrega: 13/11/13
1.Escriu un article d’opinió amb el tema següent: “La Salut. Hàbits beneficiosos i perjudicials”.
La salut. Hàbits beneficiosos i perjudicials.
“La salut és un estat complet de benestar físic, mental i social i no només la absència de afeccions omalalties.”
Aquesta definició tan senzilla però tan important, ha estat elaborada per la Organització Mundial de la Salut (OMS) en ella veiem com es marca la importància d’entendre la salut des de un punt de vista global, ja que és un factor que engloba una gran quantitat d’aspectes.
La salut no és només allò relacionat amb les malalties, els medicaments i els metges. Hi intervenen també granquantitat de factors que depenen de nosaltres mateixos i dels nostres hàbits i vicis. La salut condiciona la nostra qualitat de vida, les conductes apreses que realitzem sense parar-hi atenció poden ser beneficioses o perjudicials per al nostre organisme o pel nostre benestar psicològic.
Cada individu té unes qualitats físiques i psicològiques diferents a la resta i per això cada personanecessita un pla individualitzat per tenir salut, és a dir aconseguir una bona qualitat de vida que és en definitiva el que tots busquem.
Per aconseguir aquest objectiu necessitem adquirir una sèrie d’hàbits beneficiosos a la vegada que ens desempalleguem d’aquells que són perjudicials pel nostre organisme.
Primer de tot cal conèixer el funcionament del nostre cos, això implica el coneixementd’aquells comportaments que són favorables per a la nostra salut i moltes vegades dels comportaments que hem de adoptar en cas de malaltia o de lesió, per tal d’aconseguir una ràpida recuperació.
Un dels aspectes més importants de la salut és l’alimentació. Sempre s’ha dit que una alimentació equilibrada és primordial per a tenir bona salut, però molts cops no entenem el concepte equilibrada, ja que cadaindividu és un món i necessita una atenció especialitzada. La OMS ha realitzat unes taules on es contemplen els percentatges de nutrients que em de ingerir per a tenir bona salut i de les calories necessàries per a cada tipus de persona, sigui home o dona, realitzi molta o poca activitat física. Però com hem dit abans hem de ser conscients del nostre funcionament i per tant d’allò imprescindibleper al nostre cos i allò que potser no és tan imprescindible. En la majoria de casos una alimentació equilibrada es basa en l’equilibri d’una aportació calòrica dels principis immediats i una quantitat de nutrients variada.
Considero imprescindible ingerir una gran quantitat de hidrats de carboni els quals proporcionen l’energia necessària per el nostre sistema locomotor, per realitzar lesreaccions metabòliques necessàries per a mantenir-nos en vida i per el nostre funcionament cerebral. Però per a aconseguir una dieta equilibrada cal basar-la en les fruites i verdures, que haurien de constituir un 50% de la nostra dieta.
Considerant les proporcions aportades al llibre veiem que tots els aliments d’origen animal són necessaris per algunes aportacions però no imprescindibles. En la mevaopinió la llet és un element bàsic en la alimentació de qualsevol mamífer però tota la resta són aliments els quals podem prescindir fàcilment que són tractats en plantes industrials en condicions extremes sense mesures higièniques en alguns casos i amb gran quantitat de productes químics que ens perjudiquen enormement i que no ens ajuden en el nostre camí cap a una bona salut.
La societat aafavorit també a l’aparició de impedimentes per a una dieta equilibrada i aquest fet dóna lloc a trastorns alimenticis relacionats amb la estètica i els canons de bellesa de la nostra societat consumista i malgastadora, que busca la màxima primesa i que provoca que moltes noies i també nois caiguin en un cercle d’alimentació inferior a la recomanada per a un bon estat de salut, i també altres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • passos para la tesis
  • Dugo pass
  • Passe Composse
  • Passé composé
  • Passe Compose
  • Passé Composé
  • Passé composé
  • Eurail pass

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS