Paraules Emmetzinades - Maire Carranza

Páginas: 12 (2941 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2012
Paraules emmetzinades

Ressenya "Atenció spoiler": Paraules enverinades ha estat la novel · la juvenil guanyadora del concurs que cada any celebra Grup Edebé.
Maite Carranza ens ofereix una novel · la molt real, recomanada a partir de 16 anys, ia la qual no hem de tancar els ulls, ja que els temes que tracta Maite formen part del dia a dia de moltes dones, pot ser una amiga, una veïna, unfamiliar, les pistes estan a la vista de tots i igual que en passa a Paraules enverinades ningú va veure el que realment va passar amb Bàrbara Molina.
La història comença quatre anys després de la desaparició de Bàrbara. La història gira al voltant de diversos personatges molt propers a la protagonista i que gràcies a ells vam descobrir que va succeir anys enrere i també ens aniran donant les pecessuficients per descobrir el que realment li va passar a Bàrbara.
Als quinze anys Bàrbara Molina era una noia com les altres; li agradava sortir amb les seves amigues, començava a sortir amb nois, ja ulls de molts, no era més que una altra adolescent, quan no era així. Després d'unes vacances, Bàrbara ve molt canviada, reticent amb tothom, suspèn totes les assignatures i la seva actitud, amb quillavors era el seu nuvi, és bastant estranya. La seva mare es dóna compte d'algunes coses, fins i tot descobreix que la seva filla pren anticonceptius, però no li dóna importància tot i la curta edat de la seva filla. En una altra ocasió li veu talls als canells, cops, tot li indica que la seva filla s'autolesiona, però tot i així tanca els ulls a tot el que està passant. Durant molt temps ha estatmés que una mare per a la seva filla, es podria dir que una amiga que la encobria quan arribava tard o quedava amb el seu nòvio, perquè el seu estricte pare no li digués res. I aquest comportament, en un moment crucial, fa que no ajudi a Bàrbara quan aquesta crida desesperada a casa demanant ajuda.
Però no ens avancem en esdeveniments. En efecte, Núria Solís, la mare de Bàrbara és una de lespersones propera a Bàrbara i gràcies a ella anirem rememorant el passat i desentranyant un present encara més fosc.
La recent visita de Salvador Lozano, l'agent encarregat del cas, ha posat més nerviosa del que és habitual a Núria. Quatre anys després és incapaç de superar la mort de la seva filla, no deixa de lamentar per no haver actuat d'una altra manera quan Bàrbara la va cridar demanant ajuda,es lamenta la seva ceguesa, el que no demanés explicacions a la seva filla quan va trobar els anticonceptius, el no preguntar el motiu del seu autolesió. Potser sí en el moment oportú moment hagués fet les preguntes correctes, la seva filla estaria al seu costat, però llavors estava massa ocupada amb el treball, amb els bessons, i part de la responsabilitat de la casa, de l'educació del'adolescència del seu filla, la va deixar a càrrec del seu marit.
Però ara Salvador Lozano li ha fet reviure el cas, recordar tot el que va passar els últims anys i intenta trobar una explicació. Pot, hi ha la possibilitat que Bàrbara no estigui morta i comença a recordar a tots els possibles culpables, totes les llacunes del cas.
Recordava a la perfecció els canvis que la seva filla va presentar a latornada de les vacances, però anys enrere també va veure en Bàrbara un comportament una mica peculiar, però com va fer en altres ocasions, va tancar els ulls i no va voler fer front a la trista realitat.
Cada any, Bàrbara anava a passar l'estiu amb la germana de la seva mare i el seu oncle, un matrimoni jove, modern i desinhibit, unes visites que el pare de Bàrbara no aprovava. Però en un d'aquestsviatges va passar una cosa realment estrany que va fer que Núria prengués la decisió que mai més visités als seus oncles, què va passar?, Quins secrets amaga el jove matrimoni?
Altres de les persones properes a Bàrbara és, per descomptat, l'agent encarregat del cas: Salvador Lozano. A punt de jubilar-se, l'home parla del cas al seu predecessor, li mostra totes les proves, les llacunes del cas, i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Paraules Emmetzinades
  • Paraules Emmetzinades
  • Paraules emmetzinades
  • paraules emmetzinades
  • paraules emmetzinades
  • Dietari Paraules emmetzinades
  • Paraules Emmetzinades
  • Paraules Emmetzinades

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS