Paraules Emmetzinades

Páginas: 8 (1932 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2015
Paraules Emmetzinades
























Roger Andreu
4 Eso B 01
Aula 73
Llengua Catalana

1- Qui és Maite Carranza?
Maite Carranza és la escriptora que ha escrit el llibre que em llegit el 1er trimestre i molts d’ altres.
Maite Carranza va néixer el 25 de febrer de 1958 i és escriptora, guionista i professora de guió; té moltes obres juvenils i infantils, i demostre la sevadedicació a la literatura amb l'escriptura de guions per a televisió i l'ensenyament universitari de guions.


2- A quin gènere literari pertany aquest text?
El llibre Paraules Emmetzinades és una novel·la, ja que és un text relativament extens on s'expliquen fets de ficció a partir d'uns personatges (Bàrbara, Núria, Salvador Lozano…), una ambientació (Espanya, varia en Barcelona, Bilbao i la Cerdanya) iun narrador (varia entre narrador intern i narrador extern observador).


3- Fes un àrbre genealògic de la Bàrbara.










4- Comenta aquesta frase: “ Un cas sense tancar és una ferida sense cicatritzar”
Aquesta frase surt en la pàgina 44 del llibre i el que vol expressar l’ emissor (Salvador Lozano) en dir aquesta frase és que qualsevol cas que no quedi clar tots els conceptes que han succeït,et queda com una intriga interior que mai no podràs saber certament el que va passar. En sotsinspector Lozano ho compara com una ferida oberta, simbolitzant una part d’ell que li falta per aclarar, demostrant així la gran passió per la seva apropia feina.
1
5- Defineix com és el lloc on es troba la Bàrbara.
El lloc on es troba la Bàrbara és un soterrani que te les parets folrades desuro per que sigui més insonoritzada la habitació i ademès, té una porta blindada per evitar que la Bàrbara es pugui escapar. Abans la Bàrbara hi tenia un mirall a l’habitació però per culpa d’un incident “ell” li va treure. També hi ha un llit per dormir i respecte la netedat de l’habitació, podríem afirmar que no és molt higiènica ja que va tindre un incident amb una rata i amb un escarabat.


6-Quan la Barbara fa de narradora parla d’ell. Qui és ell?
Quan la Bàrbara parla d’ell, es refereix a la persona que la té tancada en una habitació, maltractant-la psicològicament i físicament. Al final del llibre es veu clar que aquesta persona era el seu pare, en Pep Molina, que ha abusat de la seva filla i la ha maltractat en tots els àmbits: la ha deixat sense poder menjar, sense parlar ambningú, la ha pegat, la ha ensorrat psicològicament fent-li pensar que era ella la culpable de tot…


7- Explica cronològicament el que sabem, fins ara, de la desaparició de la Bàrbara Molina.
Quan tenia 15 anys la Bàrbara es va escapar de casa, va fugir cap a Bilbao, on tenia els seus oncles allà. Quan va arribar, després de realitzar unes compres amb una targeta robada a la seva mare, es va trobar ambla sorpresa de que no estaven a casa, va intentar comunicar-se amb ells però va ser impossible ja que s’havien anat amb el vaixell cap a unes illes. Seguidament no es va saber res més d’ella fins uns dies més tard, que va realitzar una trucada desesperada des de una cabina telefònica a la seva mare informant-la de que l’havien agafat, la mare no va poder continuar parlant amb ella ja que laBàrbara no responia. Poc després la mare ho va informar a la policia i van registrar la trucada, s’havia fet des de Girona, Lleida, on la policia va anar-hi directament i van trobar en la cabina telefònica la bossa de la Bàrbara amb taques de sang dispersades per la cabina. No es va saber res més durant 4 anys fins que la Bàrbara un dia, per culpa del descuit del mòbil del seu acusador, va poderrealitzar una trucada exasperant a la seva amiga Eva Carrasco, qui ho va informar al pare, seguidament a la persona encarregada del cas, el inspector Lozano i finalment a la mare de la Bàrbara.

2
8- Qui és Eva Carrasco?
Eva Carrasco és una amiga de la Bàrbara des de que tenien tres anys. Eren íntimes amigues fins l’estiu en que la Bàrbara va complir 14 anys, a partir d’aquell estiu la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Paraules Emmetzinades
  • Paraules emmetzinades
  • paraules emmetzinades
  • paraules emmetzinades
  • Dietari Paraules emmetzinades
  • Paraules Emmetzinades
  • Paraules Emmetzinades
  • Paraules Emmetzinades

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS