Parc Naturals

Páginas: 6 (1441 palabras) Publicado: 21 de enero de 2014
Parcs Nacionals
Aigües Tortes
Únic parc de Catalunya.
Dos climes: part occidental, clima atlàntic d'alta muntanya. Part oriental: clima continental.
Gamo i marmota (mamífers) introduïts durant el segle XX.
Estatges: en el primer hi troba boscos caducifolis i a partir dels 1500 el pi negre.
Hi ha un 8% d'endemismes en el total de la biosfera.
Picos de Europa
És de formació calcària
Elselements geològics es deuen a la combinació de l'acció glacial amb els massissos calcaris.
La consistència d'un clima oceànic i un altre mediterrani, creen una diversitat extraordinària de la flora i la vegetació del territori.
La riquesa faunística del Parc Nacional és pot descriure com excepcional perquè en ell està representada tota la fauna cantàbrica:
És troben al Parc Nacional nombrosesespècies animals protegides, com ara el gall fer cantàbric, el trencalòs, l'ós bru o l'isard cantàbric.
Sierra Nevada
L'Espai Natural de Serra Nevada , impressiona per ser un extens massís muntanyós amb un relleu compacte format per materials de l'era paleozoica, de poca duresa i per tenir el cim més alt de la Península Ibèrica , el Mulhacén amb 3.479 metres .
Integrat a la serraladaPenibètica, s'estén des del sud-est de Granada fins a l'extrem occidental d'Almeria (coordenades 37°N 3°O) i és Reserva de la Biosfera.
Al seu interior creixi un gran nombre de plantes , especialment adaptades a les difícils condicions tals com: el Penell,la violeta de Sierra Nevada o l'estrella de les neus, boscos de fulla caduca, alzinars i el bosc de ribera.
Aquesta varietat vegetal i climàticadetermina una gran riquesa faunística : cercavores , roquers solitaris, l’Àguila real,el senglar , la guineu , el teixó o la geneta, la cabra salvatge i més de vint espècies de papallones i de trenta d'escarabats .
Molt important és la indústria turística que s'ha desenvolupat al voltant d'aquesta zona ja que els aficionats a l'esquí , el muntanyisme , la pesca o el senderisme troben aquí un adequatlloc d'oci on gaudir en vacances .
Garajonay
Garajonay coordenades: 28° 07' 00" N 17° 10' 00" W. Va ser declarat parc nacional el 1981.
El clima és subtropical i es caracteritza per la suavitat de les temperatures durant tot l'any i l'escassetat de precipitacions.
Pel que fa a la vegetació cal destacar el bosc de laurisilva. La laurisilva és un tipus de bosc subtropical de la Macaronèsia ipresenta sòls profunds.
La fauna de Garajonay també és destacable. Alberga prop de 1000 espècies d'invertebrats, sent unes 150 endèmiques d'aquest espai entre les quals destaquen els coloms Rabiche i Turqué.
El 3 d'agost del 2012 un incendi va esclatar a l'illa de la Gomera. L'incendi va arrasar més de 4.000 hectàrees de l'illa i una petita part del parc nacional durant 2 setmanes.
GuadarramaSituada a la zona sud-est de la Serra de Guadarrama (Sistema Central), entre la Comunitat de Madrid i Castella i Lleó (Segòvia). 40º 47' N 3º 59' O.
Es combinen el clima mediterrani continentalitzat amb el clima d'alta muntanya.
Hi habiten més de 1280 espècies diferents (entre elles 13 en perill d'extinció)
Hi ha més de 1500 espècies de plantes autòctones.
Integra més de 30 tipus de vegetaciódiferents.
Illes atlàntiques de Galicia
És el primer i únic espai amb aquesta categoria de la comunitat autònoma gallega i el segon en el territori nacional de caràcter maritimoterrestre, junt amb l'Arxipèlag de Cabrera a Balears.
Aquestes illes van ser declarades Parc Nacional l'any 2002 com una de les millors mostres dels ecosistemes propis de les costes i fons marins atlàntics espanyols
ElParc Nacional comprèn els arxipèlags de Sálvora, Ons, Cíes, Cortegada i l'espai marítim que els envolta, constituint aquesta franja marina l'86%.
Les illes alberguen una de les colònies més nombroses espècies (algunes en perill d'extinció) de gavina, juntament amb altres aus sedentàries. Aquest és un dels motius principals de declarar Parc Nacional a les illes.
Als pocs dies de l'enfonsament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • naturals
  • Parce ya
  • Naturals
  • Naturals
  • Parc
  • La Parca
  • Naturals
  • la parca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS