Paris couleurs

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 7 de junio de 2011
Paris couleurs, un siecle d”immigrationDurant el període de finals del segle XIX, princpis de segle XX, es va popularitzar molt el fet de conèixer noves cultures, provinents dels païsoscolonitzats pels europeus, i comparar-es amb la pròpia europea de manera despectiva. Per aquesta raó van aparèixer el que s'anomenaven 'Zoo d'humans' o 'Zoo d'etnies' que consistien en una sèrie d'“Esposicions Colonials” o ''Zoo d'humans'' on es mostraven les reliquies dels països conquerits, que tant podien ser objectes, com monedes, i inclús als inquilins dels països colonitzats. Aquestsa sèried'exposicions es van dur a tèrme fins a la Segona Guerra Mundial, i es van posar en públic cap al any 2002 on diversos historiadors van escriure un llibre on exposaven aquests fets.El video ensmostra l'exposició colonial que es va dur a tèrme a França, concretament a París, a finals del segle XIX, on milers d'africans (tant de l”Àfrica negra, com magrebins) van ser enviats a França com adesprés de que els estereotips racistes i eurocèntrics fòssin reforçats, podiem veure imatges o perfils com ara; el negre divertit, dòcil i sempre amb el ritme al cos, l'oriental treballador i enigmàtic ol'àrab fanàtic valent i amb permanent rehibindicació per als seus drets i la seva cultura.

Aquesta arribada de gent feia que anessin creixent els barris marginals al voltant de les ciutats, on hiresidien tota aquesta gent noubinguda. I que es creessin forts estereotips en contra d'ells.

Al llarg dels anys, amb l'arribada de nous estils de vida i de noves tendències, aquests estereotips vananar millorant.Pel que fa referència a la nostra pregunta, basada en la politització de la cultura, podem veure que tots aquests fets, creats directament per les autoritats gobernants,juntament amb els estereotips creats arrel d'aquestes activitats, s'han anat inculcant a la societat civil, cosa que ha reforçat encara més aquesta manera eurocèntrica de veure les altres cultures i a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Paris
  • París
  • paris
  • Paris
  • Paris
  • PARIS.
  • Paris
  • paris

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS