Parkinson

Páginas: 3 (575 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2012
Parkinson
[-Què és el Parkinson?]
És una malaltia del sistema nerviós central i es caracteritza per ser un patiment crònic degeneratiu, és a dir, que poc a poc hi ha més coses que has de deixar defer a causa del tremolor. Tot i que encara no s’hagi trobat una cura, en les últimes dècades s’ha progressat en les relacions fisiopatològiques (afecta tant físicament com en als òrgans).
Anualmentes diagnostica la malaltia del parkinson a uns 50.000 nord-americans, a més del mig milió de nord-americans que ja hi ha. És pràcticament impossible obtenir un recompte exacte del número de casos quehi ha perquè moltes persones en les etapes inicials de la malaltia consideren que els seus símptomes són a causa de l’envelliment i no donen importància a recórrer a ajudes mèdiques.
[Què causaaquesta malaltia?]
Aquesta malaltia comença quan algunes cèl·lules nervioses o neurones situades en una determinada zona del cervell-substància negra -moren o es deterioren. Normalment aquestes neuronesprodueixen un producte químic cerebral important, conegut com a dopamina. Aquesta és un missatger químic responsable de transmetre les senyals entre la substancia negra i una estació rellevant delcervell, per així produir activitat muscular fluïda i amb un propòsit.
La pèrdua de la dopamina fa que les cèl·lules nervioses actuïn sense control, fent que el pacient sigui incapaç de controlar elsseus moviments de forma normal. Els estudis han demostrat que els pacients del parkinson tenen una pèrdua del 80% o més de les cèl·lules productores de dopamina.
Alguns científics han suggerit que lamalaltia del parkinson pot ser provocada quan una toxina externa o interna destrueix selectivament les neurones que contenen la dopamina. L’exposició a pesticides(flairar), o a una toxina delsaliments; poden ser la classe de factors que poden ocasionar el parkinson. La teoria es basa en el fet de que hi ha un cert número de toxines i medicaments neurolèptics, que són els que poden ocasionar el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Parkinson
  • parkinson
  • Parkinson
  • parkinson
  • Parkinson
  • PARKINSON
  • el parkinson
  • parkinson

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS