parkinson

Páginas: 2 (420 palabras) Publicado: 29 de enero de 2015
 Parkinson
La malaltia del Parkinson és una malaltia nerviosa que afecta a les àrees del sistema nerviós encarregades de coordinar l’activitat, el to muscular i els moviments.

Va ser detectadaper primera vegada l’any 1817 pel metge anglès James Parkinson. En la seva monografia “An Essay on the shaking palsy” la descriu com una condició que consisteix en “moviments tremolosos involuntaris,amb una disminució de la potencia muscular de la mobilitat passiva i activa, amb propensió a corbar el tronc cap endavant i en passar de caminar a córrer. Els sentits i l’intel·lecte no sofreixenmajors danys.”

La tremolor és un dels símptomes més freqüents i inicials de la malaltia de Parkinson, encara que no implica necessàriament que la persona la sofreixi o que no la sofreixi. La rigidesamuscular, la lentitud de moviments, caminar lentament arrossegant els peus i problemes d’equilibri són alguns dels altres símptomes de la malaltia. No existeix ningun anàlisi de laboratori que siguitípic de la puta, ja que solament ajuden a descartar altres defeccions, no a confirmar-la. L’única prova complementària seria la visualització de l’estat en el que es troben els receptors dopaminèrgics deles neurones.

Els símptomes de la malaltia de Parkinson es manifesten una vegada es produeix una important pèrdua de les neurones encarregades de controlar i coordinar els moviments i el tomuscular. Generalment aquestes neurones solen ser les encarregades de produir la dopamina, un aminoàcid encarregat de transportar sida des de un grup de neurones fins a un altre mitjançant mecanismesquímics i elèctrics. Com a conseqüència d’aquesta degeneració, els nivells de dopamina disminueixen i provoquen l’aparició dels símptomes.

Existeixen dos tipus de tractament per tractar el Parkinson,encara que no arribi a ser efectiu per eliminar/curar la malaltia:
TRACTAMENT FARMACOLÒGIC: els medicaments actuals alleugeren els símptomes de la malaltia, però no eviten la seva progressió. En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Parkinson
  • parkinson
  • Parkinson
  • Parkinson
  • parkinson
  • Parkinson
  • PARKINSON
  • el parkinson

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS