Parmenidas

Páginas: 2 (362 palabras) Publicado: 27 de enero de 2013
1-BIOGRAFIA

Parmènides de Elea (en grec, Παρμενίδης ὁ Ἐλεάτης) va ser un filòsof grec nascut entre el 530 a.C. i el 515 a.C. a la ciutat de Elea, colònia grega del sud de Magna Grècia (Itàlia).Parmènides va escriure una sola obra, un poema filosòfic en vers èpic del qual ens han arribat únicament alguns fragments conservats en cites d'altres autors.
Els especialistes consideren que laintegritat del que conservem és notablement major en comparació al que ens ha arribat de les obres de gairebé tots els restants filòsofs presocràtics, i per això la seva doctrina pot ser reconstruïdaamb major precisió i concisió.
Pel que podem deduir a partir dels testimonis conservats, el poema de Parmènides representa una revelació divina dividida en dues parts:

1-La via de la veritat, ons'ocupa de «el que és» , i exposa diversos arguments que demostren els seus atributs: és aliè a la generació i la corrupció i per tant és indestructible, és l'única cosa que veritablement existeix —ambel que nega l'existència del no-res— és homogeni, immòbil i perfecte.

2-La via de les opinions dels mortals, on tracta d'assumptes com la constitució i ubicació dels astres, diversos fenòmensmeteorològics i geogràfics, i l'origen de l'home, construint una doctrina cosmològica completa.

Mentre que el contingut de la via de l'opinió s'assembla a les especulacions físiques dels pensadorsanteriors, com els jonis i els pitagòrics, encanvi la via de la veritat conté una reflexió completament nova que modifica radicalment el curs de la filosofia antiga: es considera que Zenó de Elea i Melisode Samos van acceptar les seves premisses i van continuar el seu pensament.
Els físics posteriors, com Empédocles, Anaxàgores i els atomistes, van buscar alternatives per superar la crisi en la qualhavia estat llançat el coneixement del sensible. Fins i tot la sofística de Gòrgies conté influència de Parmènides en la seva forma argumentativa.
Tant la doctrina platònica de les formes com la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen PARMENO
  • Ensayo postura parmenida
  • Pármeno Como Personaje En La Celestina
  • Celestina Convence A Parmeno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS