Part 1 Pac 1 Mètodes Investigació

Páginas: 3 (696 palabras) Publicado: 26 de abril de 2014
1. Prengueu en consideració el disseny d’aquesta investigació. Segons la vostra opinió, es pot considerar un disseny de caràcter experimental? Per què? Argumenteu a partir de les dades del’experiment mostrat.

En primer lloc cal dir que compleix totes les fases d’un experiment (plantejament d’un problema i formalització de les variables, formulació d’hipòtesis i establiment de relacions entrevariables tenint en compte les variables estranyes, execució d’un disseny , recollida i anàlisi de les dades per finalment formular i elaborar unes conclusions)

En segon lloc, per determinar si és undisseny de caràcter experimental, es passarà a descriure que és allò que el defineix per veure si en compleix les característiques:

- Una investigació experimental es caracteritza, a grans trets,en que l’investigador tingui un grau de control elevat sobre les variables; per una banda provocant, manipulant i determinant els valors de la variable independent i per l’altra, controlant lesvariables estranyes significatives. Ambdós estratègies serveixen per poder constatar els efectes de la variable independent sobre la dependent, sense que els efectes d’altres variables puguin invalidar oafectar als resultats de la investigació.

o D’acord amb aquesta definició, es pot veure, com en aquest cas, el control sobre les variables estranyes no és elevat, degut a que l’assignació desubjectes no s’ha aleatoritzat (no s’ha fet a l’assignació de subjectes a l’atzar), donat que la mostra subjectes ja venia determinada.

- Fent un anàlisis detallat de la investigació a partir delscriteris bàsics que ha de complir un disseny experimental ( segons Sans, 2000, p.15) es pot veure que:

1) Grups equivalents: Com s’ha dit en els paràgrafs anteriors, els grups de la investigació no sonequivalents, perquè l’assignació de subjectes no està feta a l’atzar.
2) Comparació entre grups: en aquest cas si que existeixen dos grups per comparar i poder observar com varia la variable...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC 1 Mètodes 'investigació quantitativa
  • Pac 1 Mètodes
  • PAC 1. Metodes
  • Metodes pac 1 uoc
  • Sol. PAC 1 Intro. mètodes d´investigació en psicologia
  • METODOLOGIA DE LA INVESTIGACI N Metodos 1
  • Pac 1
  • Pac 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS