partits politics

Páginas: 3 (627 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2013
CiU ( convergència i unió)
Partit dirigit per Artur Mas, president de la Generalitat. El seu objectiu era aconseguir una majoria absoluta, i aconseguir tirar endavant el procés sobiranista. Lesconstants retallades durant al seu mandat van fer que CiU perdés gran quantitat de vots arreu de Catalunya. En aquestes eleccions va aconseguir 50 escons, mentre que en les del 2010 va aconseguir 62.Els caps de llista són els següents: A Tarragona Albert Batet, a Girona Santi Vila, hi ha Lleida Albert Batalla.
ERC Cat Sí ( Esquerra Republicana de Catalunya –Catalunya Sí)
Partit dirigit perOriol Junqueras. D'ideologia originàriament federalista és partit d'esquerres, favorable a la república i a la propugna de la independència de Catalunya per la via pacífica; per tant rebutja laviolència i participa activament en les institucions polítiques amb l'objectiu d'aconseguir per la via democràtica el dret a l'autodeterminació. En aquestes eleccions va aconseguir 21 escons, mentre que enles del 2010 va aconseguir 10. Els caps de llista són els següents: A Tarragona Josep Andreu, a Girona Roger Torrent i ha Lleida Josep Cosconera.
PSC ( Partit Popular de Catalunya)
Partit dirigitper Pere Navarro. És un partit polític de Catalunya d'ideologia socialdemòcrata, catalanista i amb doble identitat nacional que propugna públicament el federalisme. A més, és un partit independent,encara que associat al Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), del qual és el referent a Catalunya i amb qui comparteix grup parlamentari al Congrés dels Diputats (no al Senat) i el ParlamentEuropeu. En aquestes eleccions va aconseguir 20 escons, mentre que en les 2010 va aconseguir 28. Els caps de llista són els següents: A Tarragona Xavier Sabaté, a Girona Juli Fernández i a Lleida Àngel Ros.PPC (Partit Popular de Catalunya)
Partit dirigit per Alícia Sánchez Camacho. És la secció del Partit Popular (PP) espanyol a Catalunya i respon a una ideologia de centre-dreta basada en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Partits Polítics
  • Partits Politics
  • Partits politics
  • ELS PARTITS POLITICS Espanya
  • PARTITS POLÍTICS DURANT LA SEGONA REPÚBLICA
  • PARTITS POLÍTICS DURANT LA SEGONA REPÚBLICA
  • PARTITS POLÍTICS DURANT LA SEGONA REPÚBLICA
  • politics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS