Parts d'una sentència

Páginas: 2 (349 palabras) Publicado: 19 de abril de 2015
Hi ha tres tipus diferents: social, moral i judicial. El judicial és un mecanisme de l’estat. El jutge ha de ser imparcial perquè si el coneixen l’han de deixar. Quan hi ha més d’un jutge és percomprovar que a la sentencia anterior no hi hagués cap error. Les opinions de la minoria es fan públiques també en un tribunal superior.
Tres tibunals: tribunal suprem o constitucional, tribunal desegon grau i tribunal que decideix els casos. Sempre es pot recorre una vegada mes. Si els jutges interpreten malament la llei, els superiors ho poden revisar.
Parts de la sentència:
Antecendentes delhecho: s’apliquen en el que diuen les dues parts. Els testimonis depenen de si els jutge els creu o no. Cada part demostra amb proves el que diu.
Fonaments del dret: el jutge agafa la llei iinterpreta els fets de les proves i les avalua. La llei es ambigua perque hi ha un problema d’interpretacio, en la que de vegades molts jutges no es posen d’acord. Interpreten més de dos i tres articles. Toti que els jutges interpretin els mateixos articles, la combinacio d’aquests esdevindra a interpretacions diferents, per això podem recorrer un cop.
Encabazament: trobem persones implicades. El jutge,qui es el tribunal, el numero de cas... dos diferents tipus de casos: civils i penals: Els primers son conflictes socials mentre que els segons una de les dues parts és l’estat que defensa lesvíctimes. Si l’estat veu que no tens diners per pagar un advocat, ell te’n posarà un perquè sap que no tens coneixements de dret i tens dret poder-te defensar.
Fallo: es la decisió que pren el jutge.S’aplica la norma, es tracta d’un tipus de raonament que s’anomena sil·logisme judicial que es el tipus d’argument que te una premissa normativa amb una premissa de normes i una premissa fàctica que es lade sancions. Totes les sentencies arriben a un fi mitjançant el raonament que s’utilitza en el sil·logisme judicial. En el fallo hi podem trobar si podem recorre o no i els dies que tenim per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grammart parts
  • Parts O Computers
  • Quality Parts
  • Parts ànima
  • Sprinter parts
  • FURNITURE PARTS
  • La sentencia
  • Sentencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS