Paté vegetal

Páginas: 2 (438 palabras) Publicado: 12 de enero de 2012
Introducció
El vegetal que hem emprat per a la realització d’aquest paté ha estat la ceba, concretament la ceba de Figueres. Amb l’elaboració d’aquest pretenem de fet marcar una diferència detextures i sabors ja que no gelifica com el paté carnic convencional i no és tal dolç com la melmelada de ceba.
Un paté vegetal conté menys greixos trans (no hem volgut imitar els greixos animals típicsmés perjudicials per a la salut en consums desmesurats), esdevenint més lleuger per a l’organisme que un paté amb greixos d’origen animal. Amb això pretenem fabricar un producte innovador, més saludablei més fàcil d’elaborar.

 
Propietats organolèptiques
* -Textura: obtenim un producte homogeni i tou (tipus olivada), formant un líquid de consistència viscosa.
* -Color: pretenemaconseguir un color natural, sense necessitat de colorants. No seria del color de la ceba crua, sinó marronós, pardejat, aconseguit mitjançant la caramel·lització (reaccions de Maillard) durant el procés decocció. S’accentua gràcies al vinagre balsàmic.
* -Gust: més aviat dolcet, ja que conté glucosa i sacarosa que li confereixen aquest punt de dolçor tant característic, típic de la ceba deFigueres.

 
Ingredients
* ceba de Figueres representa la fase dispersa del col·loide.
* oli extra verge representa la fase continua del col·loide. L’utilitzem també per a fregir la ceba
*sal potenciador de sabor
* fècula de patata espessant i texturitzant
* vinagre balsàmic conservador antimicrobià. Dóna més color a la ceba caramel·litzada
* γ-tocoferol es unantioxidant natural extret dels olis de les llavors com ara de la soja o el blat de moro. S’utilitza tant en productes animals com vegetals però sobretot ajuda a prevenir el gust ranci que pot ocasionar l’olid’oliva.
D’entrada al nostre producte no li afegiríem glutamat monosòdic com a potenciador de sabor ja que considerem que amb els ingredients que du ja és prou gustós. Si això no fos així, i a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El pato
  • Patos
  • Los Patos
  • pato
  • Patas
  • PATO
  • Patos
  • A..las..patadas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS