Pató 2n batx

Páginas: 3 (655 palabras) Publicado: 14 de junio de 2011
PLATÓ
Teoria de les idees: davant del món sensible ha d’existir un món ideal (món intel·ligible) independent de les coses reals. Aquest univers té caràcter universal i conté les idees que sónimmutables i eternes. Les idees són conceptes que serveixen per ordenar els diversos sentits de les paraules i fonament i model del món real.
Hi ha dos mons diferents, un que canvia contínuament i quepercebem pels sentits i un altre que està lliure de canvi. Els objectes del món sensible participen de les idees. El món sensible és un món aparent, no és real perquè és una ombra del món intel·ligible.Les idees constitueixen el fons dels valors ètics, de conceptes estètics que arreglen la ment i el llenguatge.
La idea de Bé: el món de les idees està jerarquitzat, en la base es troben les ideesdels objectes i éssers del món sensible, més amunt els objectes matemàtics, més amunt les idees ètiques i estètiques com ara les idees de bellesa o justícia i finalment la idea de Bé en si. Aquesta ideano necessita pressupòsits que la justifiquin i és el fonament de tot ésser.
L’ànima: l’ànima és el principi de la vida del cos i l’element oposat a la corporeïtat. La propietat que fa que una cosaestigui viva i es mogui per si mateixa.
Ànima- simple, immortal, intel·ligible, uniforme i indissoluble i pertany al món intel·ligible.
Plató diu que l’ànima pot transmigrar, és a dir, que si potalliberar-se de l’esclavitud del cos i de les seves passions, pot passar d’un cos a un altre.
Ànima està formada per tres parts:
- Part racional: pròpia dels humans, es troba al cervell i la sevamissió és conduir les altres parts de l’ànima. Virtuts, saviesa i prudència. És la que entén.
- Part irascible: és una font de passions nobles com la valentia, es troba al pit i està emparentada amb lamoral. Virtuts: fortalesa. És la que vol.
- Part concupiscible: té a veure amb tendències o desitjos menys controlats. Origina baixes passions. Virtut: temperància.
Si la part racional controla les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Qüestions de microbiologia (2n BATX)
  • helenisme 2n batx
  • Bacteris 2n batx
  • geografia 2n batx
  • Tems 8 Kimica 2N Batx
  • Guía Para Tr 2N Batx
  • Esquema Treball 1r I 2n De Batx
  • Literatura 2n batx valencià (t1-3)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS