Patente

Páginas: 11 (2503 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2015
PATENTE

Web: http://www.oepm.es/es/index.html

Definició:

Una patent és un conjunt de drets exclusius concedits per un Estat a l’inventor d’un nou producte o tecnologia susceptibles de ser explotats comercialment per un període limitat de temps, a canvi de la divulgació de la invenció. La patent s’emmarca dins de la propietat industrial, que al seu torn forma part del règim de propietatintel.lectual. També les patents són per evitar que qualsevol persona copie un producte.

Període de la Patente :

La durada és de 20 anys a comptar de la data de presentació de la sol.licitud i per mantenir-la en vigor cal pagar taxes anuals a partir de la seva concessió.

Beneficis:

Motiva la creativitat de l’inventor, té la garantia que la seva activitat inventiva estarà protegida durant 20 anys iserà l’únic a explotar-la.
Si la patent té bon èxit comercial o industrial,l’inventor es beneficia de les llicències d’explotació que decideixi atorgar a terceres persones.
Evita el plagi dels seus invents.
L’inventor sempre donarà a conèixer, publicitat i explicar els beneficis que el seu invent té.
El Govern fa que la patent, promou la creació d’invencions d’aplicació industrial,fomenta eldesenvolupament i explotació de la indústria i el comerç, així com la transferència de tecnologia.

Com saber si un invent es pot Patentar?

És patentable tota invenció que compleixi els requisits de patentabilitat,és a dir que sigui nou (novetat) que no sigui obvi (activitat inventiva) i que es pugui fabricar (aplicació industrial). Si es compleixen aquests tres requisits teva invenció és patentable.Com es prepara un document de patent?
Els passos següents:
Memòria de la patent: Hi ha diversos apartats.

1. Títol: No ha de ser extens, ha de ser prou concís, però que si tingui la informació necessària per poder saber transmetre l'essència de la invenció.

2. Descripció de la patent: Transmetre la invenció de manera completa o extensa, perquè un expert en la matèria pugui reproduir lainvenció, dins d'aquesta descripció; he de referir al sector de la tècnica i els antecedents cap invenció que volem patentar.

3.Dibuixos: Hi pot haver un apartat de dibuixos, que no és imprescindible, però suposa una millora en la comprensió en la part descriptiva i si es pot incloure.

4. Reivindicacions: Són l'objecte de protecció, és a dir és el que ens va a protegir la invenció i cal redactaramb molta cura, aquesta reivindicació han de ser clares i concises, és la part que té importància a nivell jurídic de la patent.
Transcorreguts 18 mesos des de la data de la presentació de la sol·licitud, un cop superat l'examen d'Ofici i feta pel sol·licitant la petició de l'informe sobre l'estat de la tècnica, el Registre procedirà posar a disposició la sol·licitud de patent, fent lacorrespondient publicació en el Butlletí Oficial de la Propietat Industrial dels elements de la mateixa determinats reglamentàriament. Al mateix temps es publicarà un fullet de la sol·licitud que contindrà la descripció, les reivindicacions i, si escau els dibuixos i els altres elements determinats reglamentàriament.
Un cop elaborat l'Informe sobre l'Estat de la tècnica, el Registre donarà trasllat delmateix al sol·licitant de la patent i publicar un fullet amb aquest informe, fent el corresponent anunci en el Butlletí Oficial de la Propietat Industrial.
Les patents són drets territorials pel que haurà de protegir la idea mitjançant el registre d'una patent en tots aquells països on es vulgui tenir protecció. Generalment s'inicia la protecció a nivell nacional i es va ampliant depenent si la idea téèxit a nivell comercial.


Com costa registrar una patent a Espanya?
La sol·licitud de registre d'una patent a Espanya té un cost d'al voltant de 1000- 1200 €.

Taxes i Formularis:
Patents i models d’utilitat i la sol.licitud electrònica en Nacional.
Web: http://www.oepm.es/export/sites/oepm/comun/documentos_relacionados/Tasas/Tasas_PatentesNac_ModelosUtilidad_Enero_2015.pdf

MODEL D'UTILITAT...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Patente
  • Patentes
  • Patente
  • Patente
  • patente
  • las patentes
  • Que es una patente
  • Patentes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS