Patologías

Páginas: 3 (658 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2012
PATOLOGIA {LLOSA DE FORMIGÓ}
signes i senyals

EXERCICI 1

causa
SOLUCIO
Lara López Martín | 04.10.2012

PROBLEMA

1. fissuració
{signes i senyals}
- La fissuració es tracta d’untrencament en la massa del formigó que es manifesta exteriorment amb un desenvolupament lineal. - En tot procés de fissuració es poden observar dues etapes: una microfisuración inicial i una macrofisuraciónposterior. Les microfissures no són apreciables a primera vista doncs, en general, no apareixen a l’exterior sinó per esdevenir macrofisuras que són les que podem arribar a avaluar. Es considerenmicrofissures les fissures en què el gruix és inferior a 0,05 mm.

{problema}
Les fissures obren una via en la qual es pot accedir al interior del formigó. - Agents agressius de tipus químic. -Humitats. Aquestes són especialment perilloses quan sobrepassen determinats gruixos i quan estan en determinats am-

{causa}
La fissuració es produeix sempre per el sobrepès. Això vol dir quel’estructura aguanta un pes superior al que pot aguantar.

{solució}
Es pot reparar les fissures preparant una beurada rica en ciment Portland1, amb una consistència que li permeti penetrar en les fissuresomplint íntegrament; s’omplirà manualment ajudant amb un raspall o escombra. Tan bon punt s’assequi aquest material, es procedirà al curat normal de l’estructura tal com es tenia previst. Amb aquesttractament, la fissura desapareixerà definitivament.

Ciment Portland: S’obtenen a partir de l’anomenat clínquer2, més guix natural. 2 Clínquer: és una barreja íntima, artificial, de pedra calcària iargila.
1

2

2. disgregació dels elements
{signes i senyals}
- Disgregació d’elements al terra - Fissures - Esquerdes

{problema}
- Trencaments locals a la superfície, amb pèrdua de material.{causa}
Les disgregacions són trencaments que es produeixen a l’interior del formigó per traccions internes que el formigó no pot resistir. Poden produir-se per causes molt diverses; - Mal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Patologias
  • patologia
  • patologia
  • patologias
  • patologia
  • PATOLOGIA
  • Patologia
  • patologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS